Idestova 114 éve, 1911. november 25-én indult meg a HÉV-közlekedés Gödöllőn. A ma már H8-as jelzésű gödöllői HÉV-vonal első, villamosított szakasza a budapesti Keleti-pályaudvar és Cinkota között szállított utasokat. Később Kerepes lett a végállomás, majd átadták a forgalomnak a Kerepes és a gödöllői MÁV-állomás közötti, 12,8 kilométer hosszúságú szakaszt. A villamos- és gőzüzemre egyaránt berendezett pályatest felépítményét 30 kilogramm/folyóméter tömegű sínekből építették és 12 tonna tengelyterhelést engedélyeztek rajta. Érdekesség, hogy a „villanyos” eredetileg kék színű volt, zöldre az 1933-as cserkész-világtalálkozó idején festették.
Gödöllőn is fontos az advent biztonsága 2022-12-19 17:22:14 Érdemes megszívlelni a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya munkatársainak jótanácsait
Hogyan lehet pénzt keresni otthon ülve? 2022-12-14 15:38:48 Érdekes tippek és tanácsok az otthon végzett online munkákkal kapcsolatban. Ismerje meg, hogy milyen lehetőségei vannak a pénzkeresésre, ha csak az otthon melegében tölti az idejét
…Gémesi a porták kapujában hagyta a kukákat… 2022-06-20 10:15:20 Vécsey László, a gödöllői körzet parlamenti képviselője reméli, hogy a június 20-i héten rendeződnek a szemételszállítási gondok
Hasznos tanácsok a méhpempő fogyasztásához 2022-05-16 11:53:06 Fontos szempont a fogyasztók számára az egészségre jó hatást kifejtő étel helyes tárolása és megfelelő adagolása
Így válasszunk húsvéti sonkát! 2022-04-09 10:50:57 Hasznos tanácsokkal szolgált a gödöllői központú egyetem Állatitermék és Élelmiszertartósítási Technológiai Tanszékének munkatársa
Mosógépvásárlás előtt állsz? Olvasd el! 2022-03-11 17:26:29 A megkérdezett szakeladó szerint három oldalról kell megközelítenünk a kérdést: ezek a megbízhatóság, az ár és a megfelelőség
Gödöllőieknek is szól az intelem: ne dőlj be! 2022-01-17 12:18:56 A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kisfilmeket készített annak érdekében, hogy minél többen elkerülhessék az áldozattá válást
Négy jó tanács a mosogatógép használatához 2021-12-15 08:13:19 Lényeges kérdés: hogyan kerülhetjük el az energiapazarlást és a nem eléggé tiszta edényeket a konyhai művelet folyamán?