Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőre is érkezhetnek adathalász üzenetek a FoxPost nevében

2023-01-25 15:08:03

Az elmúlt hónapokban valótlan tartalmú, a FOXPOST nevében küldött adathalász/csaló emailekkel és üzenetekkel, illetve telefonon keresztül próbálkoznak a csalók, a felhasználók banki adatait megszerezni. Mivel a csalók gödöllői polgárokat is megvezethetnek, érdemes megfogadni az alábbi, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai által összeállított tanácsokat.

Az adathalász üzeneteket a legtöbb esetben ismert cégek nevében küldik a támadók. Nehéz ezeket megkülönböztetni a hiteles, valós üzenetektől, mivel céges logókat és grafikus elemeket, adatokat használ(hat)nak.
Az adathalász e-mailek gyakran részletekbe menően hasonlítanak a valódiakra, az ezekben található rosszindulatú hivatkozásokat úgy tervezik meg, mintha a cég valós weboldalára irányítana át. Azonban a linkek olyan oldalakra vezethetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni lakossági felhasználók és üzleti partnereik adatait, amikkel később visszaélhetnek.

Hogyan ismerhetők fel az adathalász e-mailek vagy más üzenetek?
• A levélben szereplő link helytelen, például: foxpost-hu.kaspay24.hu
• Az üzenetben lévő adatok nem pontosak, vagy helyesírási hibákat, hibás nyelvezetet tartalmaznak, illetve magyartalan, online programmal fordított mondatok találhatók benne.
• Direkt fizetési hivatkozás szerepel benne, például: https://foxpost-hu.hufpay.site/18981955
Ha szokatlan és gyanús linkkel találkozik, ne kattintson rá!

Amennyiben valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, az ilyen jellegű leveleket hagyja figyelmen kívül és semmiképpen se kattintson a „FOXPOST nevében” küldött emailben lévő gyanús, helytelen linkre, mert ezek nem a FoxPost Zrt. által küldött hivatalos értesítők. Ha telefonon keresztül próbálják megszerezni az adatait, semmiképp ne adja ki azokat!

Fontos tudni, hogy a FOXPOST soha nem kér banki belépési adatokat sem telefonon, sem más formában. Továbbá, nem kezdeményez olyan telefonhívást, amiben a szállítás megerősítésére buzdítana. Amennyiben ilyen jellegű hívást kap, azonnal szakítsa meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online