Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Henkei Viktória: Egy jó polgármester feladata nem merül ki az állandó „mindenhol ott vagyok, hogy szerepeljek” munkában

2023-11-20 17:53:33

Minden idők egyik legfeszültebb, ugyanakkor leginkább tanulságos közmeghallgatása zajlott le Gödöllőn a városi könyvtárban november 16-án, az esti órákban. A valamivel több mint háromórás, a hulladékgazdálkodás gödöllői helyzete a MOL által elnyert koncessziós szerződés tükrében címmel meghirdetett nyilvános eseményen a témakörhöz hozzászólt dr. Henkei Viktória, a Hely az Érték Városvédő Egyesület 2019-es polgármester-jelöltje, aki mondandóját azzal zárta, hogy „az egész város egy mocsok”.

- Nem túl hízelgő szavaira Gémesi György úgy reagált: „akkor miért ebben a mocsokban lakik”? Mire gondolt, amikor meghallotta a polgármester igencsak sajátos felfogást tükröző kérdését?
- Szeretem Gémesi György problémamegoldó gondolatait. Persze, mindig elragadtatja magát, mikor párbeszéd alakul ki közöttünk. Volt, hogy azt mondta: minden szavam hazugság, de valójában nem tud mit kezdeni a valósággal, meglepi, ha nem hajbókoló párbeszédbe elegyedik. Igen, valóban el lehet innen költözni, csak egyet felejt el, hogy Gödöllő nem a lokálpatrióta klubosoké, és nem is Gémesi Györgyé! Mindig azt gondoltam, hogy a város – miután egyetemváros – olyan vezetés kezébe kerül, hogy meghaladja a térség településeit. Sajnos, ez kimerült a színháznál. Ez van akkor, ha a jogszabályok megengedik, hogy a polgármester újraválasztható legyen!

- Az elmúlt önkormányzati választás óta Ön rendszeres látogatója a gödöllői közmeghallgatásoknak. Ennyire tömör és markáns véleményt azonban még nem fogalmazott meg. Pillanatnyi felindulás vagy az elmúlt években a városban tapasztalható, esetenként polgárpukkasztó állapotok késztették erre?
- Új szót tanultam a közmeghallgatáson: „szemét kommandó”. Érdekes, mikor felszólaltam évekig a város elhanyagoltsága miatt, akkor süket fülekre találtam. Szedtük a Helyi Érték Egyesületünk tagjaival a szemetet éveken keresztül, jeleztük a hulladékszigetek állapotát, de soha nem volt eredménye! Persze, az akkori időben a polgármester érdekkörében történt a hulladék kezelése. Most pedig, ő ült fel erre a lóra, hiszen jönnek a választások! Lehet háborogni, mártírkodni! Kérdezném ez úton is: miért gondolja a mostani vezetés, hogy ez mehet így tovább? A lakosságot bármennyire is lekötelezetté teszi ilyen-olyan módon, az eredmények önmagukért beszélnek.  Ilyen a szálloda-per, a városháza körüli sorozatos problémák, most a hulladék ügy, ami igazán nem is az, hiszen az új idén július 1-jétől hatályos jogszabályi környezet megváltoztatta a jogosítványokat, amihez alkalmazkodni kell. Egy jó polgármester feladata nem merül ki az állandó „mindenhol ott vagyok, hogy szerepeljek” munkában, hanem csendben, az elvégzett feladatok eredményét felmutatva kell dolgozni, hiszen a szolgálat erről szól, dicséretképpen pedig a javadalmazás pittyen a telefonon hó elején. Tudom, az emberek szeretik, ha valaki kedves velük, de az ne érdekből jöjjön.

-  Hiányosságokat feltáró aktivitását nagy valószínűséggel nem mindenki nézi jó szemmel. Milyen visszajelzéseket kap egy-egy ügy vagy jelenség feltárása után?
- Akinek a természete nem simulékony, az átlát az álszent tetteken. Sokan látunk a városban, sok kérdésünk van, melyre eddig kitérő válaszokat kaptunk, ha kaptunk egyáltalán. A válaszok kimerültek „szakembereink megmondták, a jogszabályok leírják–, és lehetne sorolni… Ilyenkor tudatosságot érzek, hogy elferdítsék a valóságot! Az igazság sajnos eltérő! Kérdezném, hogy miért kezd építkezésbe az, aki nem ért hozzá, miért viszi bele az önkormányzatot egy olyan perbe, amiről már az elején megállapítható, hogy csak veszteséget okoz. Hol van az a több százmillió forint, ami a mai napig nem érkezett be a város kasszájába? Megsúgom: sajnos, nincs kin behajtani, pontosabban min!


- Ne kerülgessük a forró kását: tervezi, hogy elindul a jövő júniusban esedékes önkormányzati választáson Gödöllőn? Ha igen, milyen minőségben mérettetné meg magát?
- Nem a választásra készülök, csak felnyitom a választók szemét, mert itt nem építő munkavégzés folyik, hanem csak látszatmunka. Szerintem minden lakos elégedett lenne, én is, ha az évi közmeghallgatások során felsorolná az adott ügy felelőse, hogy milyen fejlődésen ment át a város, és nem az lenne a probléma, hogy az Arany János utca sarkánál található szigetről ki, miért nem szállítja el az üveg hulladékot hónapok óta, ami egyébként szennyezett, és a lakosságra veszélyes. Cseppet sem mellékesen, a betorkolló utcában lakik a körzet fideszes önkormányzati képviselője! Felteszem fordítva a kérdést, induljak?


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online