Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllő benzinkútjain kapható a megyei matrica

2014-12-31 12:22:55

Jelentősen csökkennek az autósok úthasználati költségei 2015-től a megyei matricák bevezetésével. A matricák megyei területi érvényességéről szolgálnak hasznos információkkal a december 30-án közzétett térképek.
Pest megyében az alábbi képen látható gyorsforgalmi utak találhatók a megye közigazgatási határán belül. A díjköteles gyorsforgalmi úthálózatot piros vonal jelzi, a díjfizetés nélkül használhatót pedig zöld.


Január elsejétől a mintegy 1.500 értékesítési pont bármelyikén – Nógrád, Jász- Nagykun-Szolnok és Békés megye kivételével, ahol nincs díjköteles gyorsforgalmi hálózat – bármely megyére megvásárolható a megyei matrica. Hogy hol? A szokott értékesítési csatornákon: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatain, a határátkelőknél meglévő viszonteladói értékesítési pontokon, az ematrica.autopalya.hu weboldalon, valamint a további viszonteladók jelentős részénél, így a Mol, a Shell és az Agip töltőállomásain – írja a nemzetiutdij.hu.
Értesülésünk szerint Gödöllőn valamennyi benzinkútnál váltható megyei matrica, aminek éves díja 5 ezer forint.

A kormany.hu tájékoztatása alapján türelmi idő is segíti a közlekedőket, hogy megszokják, egy adott megyében mely szakaszokon érvényes a megyei matrica. Átmeneti rendelkezésként azok az autósok, akik a díjköteles szakaszokat jövő januárban matrica nélkül használják, mentesülhetnek a 14.875 forintos pótdíj megfizetése alól, ha legkésőbb február végéig a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában a szolgáltatási díj megfizetése mellett (1.470 forint) az adott szakaszra érvényes megyei vagy országos éves matricát váltanak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online