Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-ügy: Gémesi György zsarolásnak nevezte a vállalkozás 250 millió forintos többlet anyagi igényét

2024-09-20 18:53:43

Az immár kilenc éve húzódó gödöllői „városháza-ügy” kapcsán legutóbb arról adtunk hírt, hogy dr. Kiss Árpád jegyző a polgármester nevében türelmet kért, majd ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben minden feltett kérdésre, ami a városháza kivitelezéséhez kapcsolódik, tényszerűen válaszol az önkormányzat.

Nos, egyfajta válasz valóban született, miután Gémesi György a 2019-2024 közötti önkormányzati ciklus záró ülésén megnyilvánult az épül(get)őfélben lévő városházával kapcsolatosan. A város első embere – többek között – elmondta, hogy mivel a kivitelező nem tudta határidőre elvégezni a munkálatok 40 százalékát sem, a folyamat a vele kötött szerződés automatikus felbontásához vezetett. Gémesi hozzátette, hogy a vállalkozás a feltárásokat követően nettó 250 millió forintos többlet anyagi igénnyel állt elő, amivel „bezsarolták” a várost. Vannak elvarrandó szálak – így a vállalkozóval történő elszámolás – a történetben. Új közbeszerzést kell majd kiírni, aminek várható időpontja a következő év eleje lehet – fogalmazott Gémesi György.

A polgármester gondolatait eljuttattuk Jankovich Henriknek, a gödöllői székhelyű Denco Kft. ügyvezető igazgatójának. A cégvezető telefonon jelezte, hogy látta az üzenetben foglaltakat, majd közölte, hogy nem kíván nyilatkozni az ügyben. Annyit azért elmondott, hogy tudomásul vette a leírtakat és a szükséges lépéseket más fórumon megteszi.

Előzményként feltétlenül említést érdemel, hogy idén áprilisban érdeklődtünk a közbeszerzésen nyertes Denco Kft-nél, miután a közbeszerzések honlapján megjelent tájékoztatás szerint a gödöllői városháza beruházás befejezése tárgyában kiírt tenderben a még hátralévő munkálatok becsült nettó összértékét 760.661.723 forintban állapították meg. A nyertes vállalkozás ajánlata ettől mintegy 159,5 millió forinttal kevesebbről szólt (nettó 601.123.911 forint). A következő érvényes ajánlat nettó 702.902.816 forintos volt.
A viszonylagos „olcsóság” okát Jankovich Henrik ügyvezető igazgató mintegy fél évvel ezelőtt – üzleti titokra történő hivatkozással – nem kívánta tudomásunkra hozni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online