Év Szaloncukra 2025: két szakmai kategóriában is díjazták a gödöllői Sulyán Cukrászdát
Több mint 12.000 szem szaloncukrot kóstoltak meg az idén hatodik alkalommal megrendezett Év Szaloncukra versenyen, amit a Szeretem a csokit TikTok csatorna videósai, Kovács Ádám és Kovács Gergely hoztak létre. A versenyen lehetőséget kapott a nevezésre minden kicsi és nagy gyártó egyaránt – tudatták szerkesztőségünkkel a szervezők.
A nyolc versenykategóriából hat kategória kóstolóit idén is a verseny közösségi oldalainak követői közül választottuk ki. Azonban az egyik legnépszerűbb kategória a gyerekek kedvence kategória zsűrijében idén a Magyar Színház Keménykalap és krumpliorr című előadás gyermek színészei is helyet kaptak. A szakmai zsűriben Gácsi Zoltán, a Csokoládé Akadémia szakmai vezetője, Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, Abrudán Zsolt, a New York Kávéház chefje, Mihály Lajos szakácsmester és cukrász, Szentandrás-Szabó Emese, mestercukrász, valamint Pásztor Éva mestercukrász, szakoktató döntött a szaloncukrokról. A zsűrizésben minden évben sztárok is segítenek egy-egy kategóriában. Idén a zselés kategóriát a Magyar Színház sztárjai: Trokán Anna, Jenes Kitti és Pavletits Béla kóstolták.
Az Év Szaloncukrát idén – ismét rekord számú nevezéssel – 24 gyártó 165 szaloncukra közül választották ki. A verseny 8 kategóriájában összesen közel 200 kóstoló döntött a díjazottakról, akik táborát ebben az évben a gödöllői Sulyán Cukrászda két szakmai kategóriában is erősítette.
• A Zselés szaloncukrok kategória második helyén a városunkban 1994 óta működő Sulyán Cukrászda valódi meggy zselés szaloncukor verziója végzett. • A Gyerekek kedvence kategóriában a Sulyán Cukrászda által készített valódi áfonya zselés szaloncukor érdemelte ki a harmadiknak járó elismerést.
Érdeklődésünkre Sulyán Kata elmondta, hogy a díjnyertes szaloncukrok már kaphatók a cukrászda gödöllői és veresegyházi üzletében egyaránt. Az áfonyás változat ára 18.800 forint/kilogramm, míg a meggyes különlegességből egy kilogramm 17.500 forintba kerül. A szakember hozzátette, hogy mindkét adalékmentes szaloncukor készítéséhez 100 százalékos gyümölcstartalmú pürét használnak fel. A meggyes szaloncukor étcsoki bevonattal készül, az áfonyás külső burkolata pedig fehér csoki, ami ehető csillámporba mártott, így a csomagolás eltávolítása után külön élménnyel gazdagodhatnak a gyerekek.
|
Kulturális programok a gödöllői kastélyban
Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói
|