Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői garázspályázat: hat magánszemély és egy cég járt szerencsével

2024-04-05 12:30:41

Az elmúlt hetekben hírportálunk többször is foglalkozott a Deák téri önkormányzati tulajdonú bérlakás-épületek földszintjén található 8 darab garázs pályázati úton történő bérbeadásának – számos tisztázandó részletet felvető – kérdéskörével. Tettük ezt azért, mert a pályáztatási procedúrával kapcsolatosan az eljárás korrektségét és jogszerűségét megkérdőjelező információk jutottak el szerkesztőségünkhöz. Február 23-án Bárdy Péter alpolgármester, március 8-án dr. Kiss Árpád jegyző adott választ érdeklődésünkre.

A gödöllői önkormányzat gazdasági bizottsága – miután a hivatali apparátus illetékesei elkészítették az előterjesztést – április 2-án foglalt állást a garázs-pályázattal kapcsolatosan, és egyben javaslatot tett a képviselőtestületnek, amelynek tagjai április 4-én döntöttek arról, hogy a következő öt évre (2029 tavaszáig) kik vehetik bérbe a gépjármű-tároló helyiségeket a Deák téren.

A sikeresen kandidálók közül hat magánszemély és egy gazdasági vállalkozás osztozott a nyolc garázson. A cég, amely eddig három garázs bérlője volt, ezúttal kettőhöz jutott.

Kolozs Csaba (Szövetség Gödöllőért) kérdésére válaszolva dr. Kiss Árpád jegyző elmondta, hogy a pályázati kiírásban nem volt megkülönböztetés a céges és a magánszemélyektől érkezett bérlési igények között. A hivatalvezető Kocsi Tamás (Szövetség Gödöllőért) felvetésére reagálva úgy fogalmazott: a garázsok rendeltetésszerű használatát a jövőben is rendszeresen ellenőrzik majd.
Azzal kapcsolatosan azonban nem érkezett kérdés, hogy mikor és hol történt meg a vagyonrendeletben foglaltak szerinti versenyeztetési eljárás (licit), ami megfelel a rendeleti követelményeknek, elveknek, úgymint: nyilvánosság, esélyegyenlőség, verseny tisztasága.

Nettó értéken számolva, az önkormányzat havi szinten 132.292 forintot remélt bérleti díjként. A „verseny” után 179.891 forintra számíthat a helyi közkassza havonta. Éves szinten ez nettó 571.188 forintos, öt év vonatkozásában pedig nettó 2.855.940 forintos többletet eredményez.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online