Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői garázspályázat: kihívást jelenthet a közel háromszoros túljelentkezés kezelése

2024-03-08 15:52:24

Amint arról korábban hírt adtunk, tavaly december 14-i ülésükön a gödöllői képviselőtestület tagjai összesen nyolc darab, a Deák téri önkormányzati bérlakások ingatlancsoportjához tartozó garázs pályáztatásáról határoztak. Igazodva a felhívásban megjelent bérbevételi igény(ek) bejelentésére szolgáló határidőhöz, február 26-án megtörtént az ajánlatok átvétele és a borítékok felbontása a polgármesteri hivatal Petőfi téri ügyfélszolgálati helyiségében.

A procedúrával kapcsolatosan olyan, az eljárás korrektségét és jogszerűségét megkérdőjelező információk jutottak el hírportálunkhoz, amikről úgy tartottuk, hogy nem szerencsés, ha megválaszolatlanok maradnak. Kérdéseinket február 27-én eljuttattuk dr. Kiss Árpád jegyzőhöz, aki – miután közölte, hogy szabadságon van – visszajelzett, hogy a március 4-ével kezdődő héten hivatalos választ ad felvetéseinkre. A hivatalvezető elöljáróban hozzátette: „az ajánlati borítékok bontása során minden a rendeletben meghatározott szabályok szerint jogszerűen zajlott.”

A jegyzőhöz eljuttatott kérdéseinkre március 8-án kaptunk hivatalos választ dr. Kiss Árpádtól, íme:

1. Mennyi pályázat érkezett be?
- A beérkezett pályázatok száma huszonkettő darab.

2. Mennyi pályázó vett részt a pályázaton?
- A pályázatra tizenegy személy pályázott. A nyilvános borítékbontáson nyolc személy jelent meg.

3. A pályázóktól kérték-e a garázsokban tárolni kívánt járművek forgalmi engedélyének bemutatását?
Erre nem tér ki a jegyzői válasz.

4. Szabályos volt-e minden pályázat a bérleti díj nettó, illetve bruttó összegének meghatározása szempontjából?
- Az ajánlott bérleti díj négy pályázat vonatkozásában nettó vagy bruttó jelölés nélkül lett feltüntetve. A bírói gyakorlat már több esetben megerősítette, hogy a jelölés nélkül feltüntetett ellenérték úgy tekintendő, mint amely az ÁFÁ-t is tartalmazza.

5. Volt-e olyan pályázó és/vagy pályázat, amit/akit ki kellett zárni?
- A beérkezett pályázatok tekintetében a Hivatal feladata a pályázatok döntésre előkészítése. A döntésre előkészítés magában foglalja, amennyiben annak feltételei fennállnak, egyes pályázatok érvénytelenné nyilvánítását is. A pályáztatás jelen szakaszában az érvénytelenség tekintetében nem került sor döntéshozatalra.

6. Az önkormányzat vagyonrendelete alapján – azokra a garázsokra, ahol több igénylő van – versenyeztetési eljárás lefolytatása lenne szükséges. Mikor és hol lesz a nyilvánosságot, az esélyegyenlőséget és verseny tisztaságát biztosító licit?
- A borítékbontástól számított 15 napos határidőben, azaz, 2024. március 12. 16.30 óráig az ajánlat egy ízben, írásban módosítható, kizárólag a garázsbérleti díj összegének vonatkozásában, a kiíró javára kedvezőbb feltételekkel.
A Hivatal összesíti a beérkezett pályázatokat, és előkészíti a döntési javaslatot a testület bizottsága számára. A Gazdasági és Vállalkozásfejlesztési Bizottság értékeli a pályázatokat, és dönt az érvényes és érvénytelen pályázatokról.
Határidőben több, hasonló tartalommal beérkezett pályázat esetén – a Gazdasági és Vállalkozásfejlesztési Bizottság javaslatára – a képviselőtestület árverés kiírásáról hoz döntést, mely árverésre a Gödöllő város nemzeti vagyonáról szóló önkormányzati rendelet mellékletét képező versenyeztetési eljárás szabályai az irányadók. A beérkezett pályázatokról a Gazdasági és Vállalkozásfejlesztési Bizottság értékelése alapján a képviselőtestület dönt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online