Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lóra, magyar, lóra – időszaki kiállítás nyílt a gödöllői kastélyban

2024-07-01 14:21:50

Július 1-jén megnyílt a Lóra, magyar, lóra című időszaki, augusztus 11-ig ingyenesen megtekinthető időszaki kiállítás a Gödöllői Király Kastély Rudolf-szárnyának emeleti teremsorában.

A Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft., a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., valamint a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum Kulturális Nonprofit Kft. által életre hívott tárlat megnyitóján dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély NKft. ügyvezető igazgatója mondott köszöntőt. A kiállítást Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, míg a tárlatot Csillag Péter, a kiállítás kurátora, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum tulajdonos-vezetője mutatta be.

A különleges kulturális látványosság krónikájához tartozik, hogy a Gödöllői Királyi Kastély az Európai Királyi Rezidenciák Szövetségének a 2024-es olimpiai játékokhoz kapcsolódó „Horsing around European courts” projektje keretében július 1. és augusztus 10. között a lovak különleges világát mutatja be ifjabb Vastagh György (1868-1946) mezőhegyesi ló- és állatportré szobraival, valamint Molnár-C. Pál (1894-1981) festményeivel és grafikáival. A kiállítás egyik termében pedig a nagy magyar sikereket hozó 1928-as amszterdami olimpia ihlette sportrajzok láthatók, amik Molnár-C. Pál tusvonalaival készültek és a korabeli Est-lapokban jelentek meg.

Fontos adalék, hogy a július végén kezdődő 2024-es párizsi nyári olimpiai és paralimpiai játékok idején a Versailles-i kastély parkja a lovas versenyek sporthelyszínévé alakul át. Ebből az alkalomból nagyszabású lovas kiállítást rendeznek a Versailles-i palotában, amihez a Gödöllői Királyi Kastély is kölcsönzött festményt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online