Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői előválasztás: milyen erők hatnak a háttérben?

2021-03-09 12:41:18

Azzal együtt, hogy napjainkban a koronavírus-járvány elleni védekezés a legfontosabb közéleti téma, a „színfalak” mögött javában zajlik az ellenzéki pártok jelöltállítási procedúrája az augusztusra tervezett előválasztásra. A február 28-i, képre kattintva olvasható nyilatkozat szerint úgy áll a helyzet, hogy mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületben lesz lehetőségük az ellenzékhez inkább kötődő szavazóknak eldöntetni, hogy a kandidálók közül kik legyenek azok, akik 2022 tavaszán lejátszhatják a kvázi „egy az egy elleni csatát” a kormánypárti jelölttel szemben.

A folyamat alól a gödöllői központú, Pest megyei 6. számú választókerület sem kivétel. Tavaly októberi körkérdésünkre még valamennyi érintett párt képviselője úgy válaszolt, hogy készülnek jelölttel az előválasztásra. Február végén olyan hír látott napvilágot, amiből arra lehet következtetni, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) megtalálta jelöltjét, majd nem sokkal később olyan következtetésre jutottunk, hogy megnevezhettük a Lehet Más a Politika (LMP) – Gémesi György polgármester által helyzetbe hozott – támogatottját.


Az ellenzéki előválasztás gödöllői vonatkozású történetében újabb fordulatot jelentett március 8-a, amikor többen is látni vélték Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét a városközpontban, oldalán egy – munkája miatt nem csak – helyben ismert személlyel. Értesülésünk szerint a jelölt bemutatkozó videófilmjét készítették el a kastély és a Művészetek Háza Gödöllő épülete környékén. Azonban, hogy ezt mikor teszik közkinccsé, hirtelen bizonytalanná vált.

Érdeklődésünkre többen is elmondták a bejelentés közzététele elmaradásának a párt sajtófőnöke által „technikai” jelzővel illetett okát. A beszélgetésekből azt szűrtük le, hogy egyfajta egyeztetési anomália van a háttérben, amire mihamarabb megoldást kell(ene) találniuk az illetékeseknek. A képzeletbeli húrt nem a Momentumon belül feszítik, hanem kívülről olyan valaki, aki azt szeretné elérni, hogy kegyeltje akár előválasztás nélkül válhasson képviselőjelöltté…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online