Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Harmadszor hosszabbították meg a gödöllői vívócsarnokra adott közpénz-kölcsön visszafizetési határidejét

2023-01-18 11:16:35

Több mint négy éve, 2018 októberében a gödöllői képviselőtestület többségi döntése alapján a gödöllői vívósportot menedzselő gazdasági társaság területet (Isaszegi út 6-8.), illetve 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzattól a tavaly októberben átadott vívócsarnok megvalósítására.

Ezt követően, 2020 februárjában olyan határozat született, hogy a városvezetés 50 millió forintos közpénz-kölcsönt biztosít a polgármester unokaöccse, Gémesi Csanád által vezetett Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft-nek. A kamatmentes hitel visszafizetési határideje 2020. december 31-e volt. A határnapot a felek ezt követően kétszer is módosították, legutóbb tavaly áprilisban, amikor Gémesi György – a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt veszélyhelyzetben a ráruházott feladat- és hatáskörben eljárva – 2022. június 30-át jelölte meg visszafizetési határidőnek. Mint utóbb kiderült, a kölcsön megtérítése eddig a napig nem történt meg.

December 15-én újra napirendre került a Batizi-Benkő Vívócsarnok építésével kapcsolatos elszámolási kérdés, és olyan előterjesztés született, aminek határozati javaslatában a visszafizetési határidő 2023. június 30-ára módosul.
Ennek oka a következő: „a beruházás teljes körű pénzügyi lezárása a műszaki átadás ellenére egyelőre nem tudott megtörténni. Ennek egyik indoka, hogy az elvárt korszerű energetikai megoldások kivitelezéséhez szükséges közmű-előkészítés – a késedelmes szolgáltatói teljesítésből adódóan – a kivitelező számára a vállalt határidő nem volt tartható.” A csúszás miatt begyűrűztek az időközben megnövekedett építőanyag-árak, amik költségnövekedést eredményeztek. Ezen körülmények hatására a Magyar Vívó Szövetség – annak ellenére, hogy elfogadta a gödöllői vívócsarnok kapcsán benyújtott támogatási igényt – a javasolt és erre a célra megítélt összeget 2022-ben nem folyósította.
Jó hír, hogy a támogatott gazdasági társaság „jelen ismereteinek birtokában lát még lehetőséget a kölcsön visszafizetésére”.

A gödöllői sportélethez kötődő további hír, hogy az önkormányzati képviselők elfogadták azt a határozatot, miszerint: a nemrégiben elnökcserét megélt Gödöllői Sport Közalapítvány az idei esztendőtől kezdődően ismét fizessen bérleti díjat a városi kasszának a köznevelési intézményekben lévő, önkormányzati tulajdonú sportcélú ingatlanrészek hasznosítási tevékenysége után. Ennek mértékét 100 ezer forint/év összegben határozták meg.
Más kérdés, hogy a bérleti díj mértéke 2017-ben évi 5 millió forint, majd 2018 júliusa és 2020 novembere között éves szinten 16 millió forint volt…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online