Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megtörtént a gödöllői vívócsarnok hivatalos átadása

2022-10-15 17:52:38

Ugyan a MATE-Gödöllői EAC pengeforgatói már tíz hónapja használatba vették, hivatalosan október 15-én adták át az Isaszegi út elején, a Hajós iskolával szemközti, a helyi önkormányzat által térítésmentesen biztosított telken megépült gödöllői vívócsarnokot, ami Batizi Sándor mesteredző és helyi vívósport legendás alakja, az 1988-ban elhunyt Benkő Tibor nevét viseli.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, a Belügyminisztérium nyilvántartások vezetéséért felelős helyettes államtitkára, Gémesi György, városunk polgármestere, valamint unokaöccse, a csapatban olimpiai bronzérmes (2021 Tokió) Gémesi Csanád, mint a létesítményt működtető Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője. Meghívottként vett részt az átadón – a teljesség igénye nélkül – dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal főispánja, Vécsey László, a gödöllői központú, Pest megyei 6. számú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője, a helyi képviselőtestület több tagja, valamint dr. Kriszt Balázs, a MATE-Gödöllői EAC ügyvezető elnöke, illetve az egyetemi klub szakosztályainak képviselői, túlmenően a honi vívósport jeles képviselői.
A ceremónia részeként a Talamba Ütőegyüttes oszlopos tagja, Szitha Miklós zeneiskolás növendékei – a dobokhoz ült Gémesi Csanáddal kiegészülve – szórakoztatták a jelenlévőket, akik a Virtuózok V4+ zenei tehetségkutató tavalyi győztese, Braun Áron produkcióját is élvezhették.


A 8 verseny- és 12 edzőpásttal és az ezekhez szükséges technikai felszereltséggel rendelkező modern sportlétesítménnyel kapcsolatos első döntés öt évvel ezelőtt, 2017 szeptemberében született, amikor – az 1.115 négyzetméteres telken felül – a gödöllői önkormányzat 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a 600 millió forintos nagyságrendű beruházáshoz, aminek a megvalósulásához szükséges anyagi fedezetet a másik fő finanszírozó, a Magyar Vívó Szövetség létesítményfejlesztési keretéből jóváhagyott, több mint 500 millió forintos összeg is táplálta. A gödöllői székhelyű ÉPKOMPLEX Építőipari és Szolgáltató Kft-vel kötött kivitelezési szerződést 2020 januárjában írták alá, majd egy hónappal később a gödöllői önkormányzat 50 millió forintos, kamatmentes kölcsönnel segítette a projekt mielőbbi megvalósítását. Eredetileg úgy volt, hogy ezt az összeget az Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft. tavaly év végéig visszafizeti a városi közkasszába, ám tavaly májusban ez a határidő az idei esztendő első félévének utolsó napjára módosult.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online