Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dr. Kriszt Balázs lett a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumi elnöke

2022-09-30 19:02:13

Szeptember 28-án több szempontból is fontos kuratóriumi ülést tartott a helyi önkormányzat által 31 éve életre hívott, közhasznú tevékenységet 2004 júliusától végző Gödöllői Sport Közalapítvány irányító testülete. A kiemelt feladatként a sportcélú helyi ingatlanokat (iskolai tornatermek, tornacsarnokok) a helyi önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés alapján nyolc esztendeje hasznosító szervezet vezetése – miként az elmúlt évben – idén is döntött városi költségvetésben erre az esztendőre biztosított 10 millió forintos, illetőleg az alapítvány által 6 millió forinttal kiegészített sporttámogatási keret felosztásáról, valamint személyi kérdésben is állást foglaltak a kuratórium tagjai.

Az utóbbi eset azért került napirendre, mert csaknem egy évized után felmentését kérte a kuratóriumi elnöki tisztségből Tokai Norbert, akit a képen látható dr. Kriszt Balázs, a hét szakosztályt működtető MATE-Gödöllői EAC ügyvezető elnöke követ a poszton. Az újdonsült kuratóriumi elnök –, akinek megválasztásáról az alapító önkormányzat október 19-i tanácskozásán lesz tájékozató előterjesztés – érdeklődésünkre elmondta:
- Mindenekelőtt hálásnak kell lennünk Norbinak, aki ilyen hosszú időn keresztül, időt és energiát nem kímélve, társadalmi munkában ellátta ezt a nemes feladatot. Sajnálom, hogy más irányba fordult az élete, de el kell, hogy fogadjuk a döntését. Jómagam, aki sok-sok éve a kuratórium tagja vagyok és több mint 40 éve a sport az életem szerves része, szeretném, ha a közalapítvány el tudná látni ezekben a nehéz időkben azt a feladatát, amiért alakult, és ami a nevében is benne van: mégpedig a lehető legtöbb támogatást nyújtani az azt megérdemlő vagy a rászoruló sportolóknak. Továbbra is szeretnénk, hogy a ránk bízott termekben a lehető legtöbb gyermek, gödöllői polgár megfordulhasson, mozoghasson, és elsődleges célomnak tartom azoknak a közösségformáló sportműhelyeknek a megtartását, támogatását, akik erre érdemesek. A mai világban véleményem szerint az eddigieknél is nagyobb szerepe lesz a sportnak és a kultúrának a fiatal generációk – lelkileg és mentálisan egyaránt – egészséges fejlődésében.


Ami a 16 millió forintos keret felosztását illeti, az összegből 10,8 millió forint jutott a MATE-Gödöllői EAC három szakosztályának (atlétika, sportlövészet, vívás), és 2 millió forint a Gödöllői SK asztalitenisz szakosztályának. A nem kiemelt, illetve a szabadidős sportágak helyi reprezentánsai 3,2 millió forinton osztozhatnak ebben az évben.
A Gödöllői Sport Közalapítvány négy sportolónak szavazott meg ösztöndíjat, aminek mértéke az őszi félévre havi 40 ezer forint/fő.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online