Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aranyszettel kupadöntős a gödöllői hatos!

2015-01-27 20:51:10

Magyar Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Újpesti TE 3-0
(19, 25, 17) Aranyszett: 15-10
Gödöllő: Lutter, Szakmáry, Fritz, Csengeri, Takács, Széles. Cserék: Bánlaki (liberó), Nagy Kitti, Kalotai.

Az öt nappal ezelőtti odavágón elszenvedett 3-1 arányú vereséget követően hatalmas fába kellett belecsapnia a fejszéjét a gödöllői alakulatnak, amely csak úgy lehetett finalista, ha négy játszmát nyer, de úgy, hogy közben csak egy szettet veszíthet el, és az nem lehet az utolsó, tizenöt pontig tartó drámai etap.
Az újpestieknél ismétlődött a történelem, hiszen a bajnoki címvédő Békéscsaba elleni negyeddöntő-visszavágónak ugyanilyen helyzetben vágtak neki, és végül aranyszettben csikarták ki a továbbjutást. A hazaiak bő egy éve már játszottak aranyszettet: a Challenge-kupában, az izraeli Haifa ellen, sikertelenül.

Nem a hazai környezetben megszokott, a vezetőbírónak jobbra eső térfélen kezdte a meccset a gödöllői gárda, ám ez nem gátolta meg őket abban, hogy a találkozó első pontját – Szakmáry Gréta révén – városunk hatosa szerezze meg. Más kérdés, hogy erre a lilák néggyel válaszoltak, majd megtörték a vendéglátók hibákkal tűzdelt felzárkózási kísérletét, és az első technikai időnél 8-3-ra vezettek. Később 10-4-re. Ekkor, Csengeri Petra szerváira alapozva, összeállt a házigazdák támadójátéka, ami zsinórban öt pontot eredményezett. Mi több, 11-10-re, majd 12-11-re már a GRC vezetett, és kihasználva Széles Petra nyitásait, valamint hatékony centerjátékát, 20-12-re duzzadt a hazai előny. (Időközben, 18-12-es gödöllői vezetésnél az újpestiek feladója, Ancsin Kitti szerencsétlenül fogott talajt, és bokasérülése miatt ölben kellett levinni a pályáról.) A közjáték a vendéglátókat zavarta meg jobban, az UTE feljött 20-18-ra, de ennél több borsot az első szettben már nem tört a gödöllőiek orra alá.

Kisebb megingás után stabilizálta játékát Horváth András csapata a második játszma elején, így 1-3-ról 6-4-re fordított. Elszakadni azonban nem tudott. Sőt, 14-12-nél már a különösebb vesztenivaló nélkül játszó fővárosiak álltak jobban. A Gödöllőnek mennie kellett az eredmény után, ám a csapat gépezete kissé döcögött. 16-nál egál lett, aztán pillanatok alatt 16-19. Mi több, a gödöllői feladócsere ellenére, 18-22. Innen, a csereként beállt Kalotai Zsófia szerváinak is köszönhetően, 24-24 lett, majd 26-25-nél – Takács Doroti remek blokkjával – értékesített hazai szettlabda.


Nem volt mese, küzdeni kellett tovább, hiszen a továbbjutás lehetőségét biztosító aranyjátszma kicsikarásához a házigazdáknak kellett egy harmadik részsiker. Szerencsére, tudták ezt a gödöllői lányok is, akik sziporkáztak, és esélyt sem adva a nyitásfogadással jócskán bajlódó liláknak, 12-3-ra elléptek. S, hogy fokozzák az izgalmakat – némi megingás (17-16) után – megnyerték a mérkőzést, amivel teljesítették az alapfeladatot.

Jöhetett a finalista kilétét eldöntő, 15 pontig tartó drámai csata. A feszültséget fokozandó, naná, hogy váltott pontszerzéssel indult a harc. De csak 2-2-ig, mert ekkor egymás után három gödöllői pontnak örülhetett a szinte eksztázisban szurkoló hazai publikum. Térfelet 8-5-ös TEVA-előnynél cseréltek a csapatok. Aztán Lutter Liza második érintésből szerzett rafinált ponttal, Széles Petra pedig egy ásszal növelte a rést 11-5-re. Ekkora előnyből már tudott gazdálkodni a gödöllői csapat, amely végrehajtotta a bravúrt, és aranyszettes diadalával – fennállása során negyedszer – bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

A női röplabda Magyar Kupa helyosztóit február 14-én, szombaton rendezik meg a Vasas Fáy utcai csarnokában. A bronzéremért az UTE és az Aluprof-TF Budapest csapatai játszanak 15 órától, míg a trófeáért – akárcsak tavaly és tavalyelőtt – Gödöllő-Vasas párharc lesz 18 órától. A döntőt a Duna World csatorna élőben közvetíti.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online