Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Aranyszett lett a gödöllői röplabdások végzete

2013-12-18 20:08:15

CEV Challenge-kupa, főtábla, legjobb 16 közé jutásért, 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC
Haifa Volleyball (izraeli) 2-3 (-18, 24, -23, 21, -15) Aranyszett: 8-15
Gödöllő: SZAKMÁRY, HACKL, Csengeri, Kriegel Zs., SZÉLES, Lutter. Cserék: Lékó (liberó), Mester, Merkószki, Erdős, Antal.

A párharc első, idegenbeli mérkőzésén elért bravúros, 3-2 arányú győzelme alapján bizakodva várhatta a szokásosnál fokozottabb biztonsági intézkedések közepette lezajlott visszavágót a TEVA-Gödöllői RC női röplabda-csapata. Hátradőlni azonban nem lehetett, mert egy esetleges 3-0-ás vagy 3-1-es izraeli siker a vendégek továbbjutását jelentette, míg a 3-2-es Haifa-diadal aranyszettes döntést vont volna maga után. Minden más eredmény a gödöllőieknek kedvezett, akik történelmi tettként a nyolcaddöntős tagság kivívására készültek.

Kétségtelen, a nagyobb teher a mieink vállát nyomta. A kezdeti pontoknál ennek semmi jele nem látszott (4-1), ám később – főként a bosszantó gödöllői nyitásrontásoknak miatt – a centerposztról rendre eredményesen támadó vendégek ragadták magukhoz a vezetést (12-15). Mivel a folytatásban sem igazán változott a képlet, az izraeliek gond nélkül nyerték a nyitójátszmát.

A második szettben sokáig egymás nyakán lihegtek a csapatok. Biztató volt, hogy a vizitálók rutinos, mondhatni, rafinált megoldásaira akadt válasz gödöllői oldalon, és a négyesütő Szakmáry Gréta feltámadása is táplálta a gödöllői egyenlítés reményét. A Haifa orosz légiósa, Jekatyerina Vorobjeva azonban összekapart néhány pontot az övéinek, amitől izgalmas lett a felvonás végjátéka. 24-23-nál az izraeliek jutottak szettlabdához, de jött Lutter Liza, Csengeri Petra, valamint Szakmáry Gréta, és megmentették a kulcsfontosságú játszmát.

A harmadik, egyik csapat számára sem mellékes etap elején döntően Kriegel Zsófia pontjaira számíthatott a hazai alakulat. A túloldalon pedig Vorobjeva parádézott, vonalütéseivel nem tudtak mit kezdeni a házigazdák. A második technikai időre kétpontos izraeli vezetéssel vonultak a riválisok (14-16). A különbséget a játszma végéig nem tudták eltüntetni a TEVA-hatos tagjai, akik csak magukat okolhatták ezért.

Úgy indult a negyedik szett, hogy ha a gödöllőiek életben akarják tartani továbbjutási esélyeiket, nyerniük kell. A kényszer a kezdeti pontoknál kissé bénította a vendéglátókat, de miután 8-8-nál utolérték fáradó ellenfelüket, beindult a TEVA-pontgyár (16-11), és meg sem állt az újabb egyenlítésig.

Az ötödik felvonásra úgy léphetett pályára a Gödöllő, hogy legrosszabb esetben aranyszettre kényszerül a továbbjutásért. Egy ideig úgy tűnt, hogy városunk hatosának tagjai azonban nem kérnek a kutya vacsorájának számító ráadásból: nekiveselkedtek, 6-2-re is vezettek, 14-13-nál meccslabdájuk volt, ám megtorpantak, így drámai végjátékban a Haifa nyerte a találkozót.

Következett a továbbjutásról döntő, 15 pontig tartó aranyszett. Úgy is fogalmazhatunk, az idegek csatája. A túlórát a nagyobb hittel és pontosabban játszó izraeliek bírták jobban, így ők jutottak a Challenge-kupa legjobb 16 csapata közé. Kár…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online