Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői városháza-projekt: fontos határidő közeleg a főtéri torzó történetében

2024-01-12 18:16:10

November 16-án, majd egy hónappal később, december 14-én is beszédtéma volt a gödöllői városháza-építkezés ügye a helyi képviselőtestület ülésén. Írásos előterjesztés ugyan nem került a városatyák elé, ám Gémesi György mind a két alaklommal azt sugallta, hogy „politikai nyomás” hatására vonult le a nyári közbeszerzési eljárás során kiválasztott nyertes vállalkozás a Szabadság tér 6. szám alatti területről. Hogy miféle állítólagos „politikai nyomásra” gondolt a polgármester, azóta sem derült ki, már csak azért sem, mert Gémesi nem tudott vagy nem akart konkrét nevet vagy neveket mondani, ami erősen megkérdőjelezhetővé teszi mondandója hitelességét.

A történtek után nem volt mit tenni, mint újabb közbeszerzési eljárást indítani az építészeti munkálatok elvégzésére, befejezésére. A folyamat a részvételi felhívás december 19-i közzétételével elindult. A munkálatokra kandidálók január 15-én, hétfőn 10 óráig juttathatják el ajánlatukat. A beérkezett dokumentációk két órával később válnak megismerhetővé. (Később ezt a határidőt két nappal meghosszabbították – a szerk.)

A nyertes vállalkozásnak az alábbi teendőket kell elvégezni a kiíró szerint 50 százalékos készültségű ingatlanon:
• Az épület tovább építése, az eredeti műszaki tartalom megvalósítása, a városházához kapcsolódó önálló vendéglátóegység (96,06 nm), a városházához kapcsolódó (volt K&H Bank területén) új ügyfélszolgálati tér megvalósítása (171,69 nm).
• A meglévő pillér-gerendavázas épületben szerkezeti bontások (födém-, fal- és lépcsőszerkezet) új liftakna és nyílászárók kialakításához, valamint a meglévő garázsépület komplett bontása, továbbá volt trezor helyiség falában nyílásbontás.
• Szerkezetépítés: új felvonó akna kialakítása, födémpótlás, valamint az épületbővítmények (oldalszárnyak és belső, úgynevezett, pavilonépület) szerkezeteinek építése (külső teherhordó falak falazott szerkezetűek, a belső teherhordó szerkezet monolit vasbeton).
• Meglévő, középszelemenes, bakdúcos tetőszerkezet átalakítása, szerkezeti megerősítése, az oldalszárnyak esetében új fedélszék építése.
• Meglévő épület átalakításához kapcsolódó külső és belső építőmesteri és szakipari munkák (bontás és építés – tetőfedés, homlokzati hőszigetelés, válaszfal, álmennyezet, padlószerkezet, nyílászáró, felületképzés).
• Új épületrészek külső és belső építőmesteri és szakipari munkái kompletten (lapostetőn zöldtető, magastetőn cserépfedés, homlokzati hőszigetelés, válaszfal, álmennyezet, padlószerkezet, nyílászáró, felületképzés).
• Épületelektromosság: felújítás és átalakítás a meglévő épületben, komplett kiépítés az új épületrészekben (erősáramú hálózatok).
• Egyedi belsőépítészeti elemek beépítése.
• Környezetrendezés (belső kert kialakítása és épület körüli járda helyreállítása).

Elvégzendő feladatok és főbb mennyiségi adatai:
• építőipari munkák kivitelezése 2000 négyzetméter mennyiségben (alapterület),
• homlokzati hőszigetelési munkák (kőzet vagy üveggyapot hőszigetelésből) kivitelezése, legalább 800 négyzetméter mennyiségben,
• 2000 négyzetméter alapterületen épületvillamossági rendszer kivitelezése, mely elektromos ellátása,
• homlokzati hőhídmentes alumínium függönyfal beépítésének kivitelezési munkái 100 négyzetméter mennyiségben,
• kertépítés kivitelezési munkák mintegy 100 négyzetméter mennyiségben.

A műszaki elvárások mellett fontos részlete a felhívásnak, hogy az ajánlati kötöttség 60 nap, a szerződéses rendszer időtartama legfeljebb 170 nap (nagyjából öt és fél hónap), ami nem meghosszabbítható. Az elbírálásnál 70 százalékos arányú szempont a nettó vállalási ár.

Adalékként szolgál, hogy a 2015 szeptemberében kezdődött gödöllői városháza-projekt 2023. november 27-én elérte a 3000 napos „jubileumot”, és egyre kisebb a valószínűsége, hogy az idén, június 9-én esedékes önkormányzati választásig lezárul.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online