Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Négy alapvető tipp az álláskereséshez

2023-05-19 10:09:09

A közelmúltban bocsátottak el minket, és most hosszú évek kihagyása után ismét neki kell állnunk állást vadászni? Ez egy rendkívül kellemetlen szituáció, mivel az utóbbi időszakban az álláskeresés is nagymértékben átalakult. Ezért is gondoltunk arra, hogy segítségképpen a mai cikkünkben adunk néhány tippet, hogy sikeresen tudjuk abszolválni a folyamatot.

Alakítsuk az önéletrajzunkat a megpályázott pozíciókhoz!
Sokan abban a tévhitben élnek, hogy akkor jó egy önéletrajz, ha minden információ bele van írva a jelentkezőről, mivel így a MezokovesdAllas.hu weboldalon és az egyéb állásportálokon megjelenő bármilyen hirdetésre be tudják küldeni.

A HR-esnek vagy a cégvezetőnek viszont nincsen ideje arra, hogy ők halásszák ki a szövegből a releváns adatokat. Ezért, ha egy ilyen önéletrajzba futnak bele, akkor garantált, hogy nem fogják végigolvasni.

Éppen ezért fontos, hogy a CV-t a megpályázni kívánt pozícióhoz szabjuk. Ehhez pedig leginkább az kell, hogy a lehető legalaposabb módon utánanézzünk a munkakörnek, és csak azokat a tapasztalatainkat említsük, amelyek relevánsak a munka szempontjából.

Arra azonban nem árt odafigyelni, hogy a legtöbb munkaadó nem feltétlenül csak a papírokra koncentrál, hanem rugalmas, tanulékony és alkalmazkodó embereket keresnek. Ezért a készségeink és a kompetenciáink megfelelő módon történő reprezentálásáról sem szabad megfeledkeznünk.

Ugyanez a helyzet a motivációs levél esetében is
Fontos, hogy személyesen megszólítsuk benne a címzettet. Ez ugyan némi kutatómunkát igényel, mivel sok esetben a HR-es neve nem szerepel a hirdetésben, és a megadott email címből sem lehet kikövetkeztetni. De, biztosan értékelni fogja azt, hogy időt szántunk ennek a dolognak a kiderítésére.

Emellett pedig fontos még, hogy figyelemfelkeltő szófordulatokkal, illetve mondatokkal nyissuk és zárjuk a szövegezését. Egy remek példa a nyitómondatra: „a legnagyobb lelkesedéssel szeretném kifejezni érdeklődésemet a [vállalat] [pozíció címe] pozíciója iránt”.


Tegyük rendbe a közösségi média profiljainkat!
Amint egy HR menedzser megnézi az önéletrajzunkat, nagy valószínűséggel ránk fog keresni a Facebookon, az Instagramon, a Twitteren vagy a Pinteresten, és ha a profilunk nem egy professzionális személy képét tükrözi, akkor előfordulhat, hogy megkérdőjelezi, mi vagyunk-e a tökéletes jelöltek a pozícióra.

Ez, természetesen, nem jelenti azt, hogy csak a Forbes legfrissebb cikkeit lehet megosztani. Inkább arra gondolunk itt, hogy ne legyenek fent olyan fotók, amelyek kellemetlen szituációban mutatnak be minket, például egy részeges pillanatban.

Végül vessük be a kapcsolati hálónkat!
Ha egy szélesebb ismerősi és baráti körrel rendelkezünk, akkor mindenképpen érdemes tudatni velük is, hogy álláskeresésben vagyunk. Előfordulhat ugyanis, hogy ők egy olyan nyitott pozícióról is tudnak már, amit a cég még meg sem hirdetett a karrieroldalán vagy a különböző állásportálokon. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online