Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Tengerentúlra utazol? Íme, 10 olyan tipp, amit érdemes az utazás előtt megfogadni!

2019-04-28 10:32:16

Minden utazást meg kell, hogy előzzön egy rövidebb-hosszabb előkészület. Főleg akkor, ha repülővel utazunk és szeretnénk, ha a csomagjaink épségben, gond nélkül megérkeznének velünk együtt oda, ahová indultunk. Lássunk 10 olyan praktikus tippet, amit érdemes megfogadni, hogy gondtalan legyen az utazás.

Biztonságra vonatkozó tippek
1. Lakat

A feladott poggyászra tegyél még egy lakatot, hogy megnehezítsd a repülőtéri poggyászrakodó tolvajok dolgát. A legjobb, ha egy számzáras TSA lakatot vásárolsz, amely megfelel az amerikai előírásoknak is. Csak arra figyelj, hogy egy nehezen kitalálható számkombinációt válassz, különben semmi értelme nem lesz a plusz védelemnek.
2. Kapcsold ki az elektronikus készülékeidet, és csak azután csomagold be őket a bőröndbe. Az elemes eszközökből vedd ki az elemeket, hogy megelőzd a túlmelegedésüket.
3. Adapter
Ne felejtsd el, hogy külföldön a magyarországitól eltérő konnektorokat használnak. Mivel külföldön is fel akarod tölteni majd a mobilodat és fényképezőgépedet, nem árt, ha beszerzel egy, az adott országba való adaptert. Ha sokat utazol, érdemes világ adaptert vásárolnod, amivel a világ majd minden országában használhatod a helyi konnektorokat.

Pakolásra vonatkozó tippek
4. Táskarendezők

Könnyítsd meg a saját dolgod, és pakolj úgy, hogy mindent azonnal megtalálj anélkül, hogy feltúrnád az egész bőröndöt. Használj táskarendezőket, amelyekben tetszés szerint rendszerezheted a dolgaidat. Ezzel nemcsak átláthatóbbá teszed a bőrönd belsejét, hanem helyet takarítasz meg, valamint megakadályozod a ruháid összegyűrődését.

5. Pakolj úgy, hogy hazafele maradjon hely a szuveníreknek!
Csak azt vidd magaddal, amire biztosan szükséged lesz. A bőrönd, bármilyen nagy méretűt is vásárolsz online táska webáruházban vagy plázában, hamar megtelik felesleges ruhadarabokkal és cipőkkel, ha nem vigyázol. Olyan ruhákat csomagolj be, amelyek illenek a tervezett programokhoz, és egyben tiszteletben tartják a célország kultúráját.
6. Vedd figyelembe a helyi időjárást!
Nézz utána az interneten, hogy abban a városban, régióban, országban, ahová igyekszel, milyen időjárás jellemző az utazásod idejére. Vedd figyelembe a helyi éghajlatot, és csak a szükséges ruhadarabokat csomagold be a bőröndbe.


Kézipoggyász tippek

7. Ha gyermek is utazik veled
, vegyél neki saját, cuki gyerekbőröndöt. Érdemes megfontolni, hogy a gyerek saját kézipoggyászt vigyen magával. Az út hosszú és unalmas lesz tele sok-sok várakozással, ami közben biztosan jól fog jönni a kicsi kedvenc macija, kispárnája, takarója, játéka. Ha pedig saját bőröndje is lesz, az már alapból lefoglalja a figyelmét, és kalandosabbá teszi számára a véget nem érőnek tűnő utazást.
8. A feladott poggyász késhet több nappal is, ezért fontos, hogy a kézipoggyászban legyenek elcsomagolva a nélkülözhetetlen iratok, pénz, értékek, gyógyszerek. A feladott poggyászba egyébként sem érdemes semmiféle értékes dolgot pakolni, mert könnyen lába kélhet a már említett reptéri szarkáknak köszönhetően.

Kényelmes repülőút tippek
9. Pihenést segítő kiegészítők

A hosszú repülőúton a sok ülés megterheli az ember szervezetét. A legtöbben igyekeznek az unalmas órákat hasznosan eltölteni. Sokan pótolják be a kimaradt alvást, amelyhez nélkülözhetetlen egy jó nyakpárna a kényelmetlen testhelyzet ellen, egy meleg takaró a repülőgép hideg levegője ellen és egy szemtakaró az ablakon besütő vakító napsugarak ellen.
10. Hordozható akkumulátor
Annak, aki nem alszik, érdemes a kézipoggyászba csomagolni egy hordozható töltőt, akkumulátort, hogy a hosszú repülőút alatt használt és lemerülőben lévő kütyüket a repülőn is fel lehessen tölteni.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online