Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Universiade-aranyérmes Joó Abigél, a SZIE hallgatója

2013-07-07 18:34:01

A gödöllői központú Szent István Egyetem Ybl Miklós Építőmérnöki Karának hallgatója, Joó Abigél révén már a második napon aranyéremmel büszkélkedhet a 133 főből álló magyar küldöttség az oroszországi Kazanyban július 6-a és 17-e között zajló 27. Nyári Universiádén.
Abigél a judósok mezőnyében, a -78 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, miután a döntőben ipponnal verte a francia Malongát. A kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett cselgáncsozó lány a nyitó körben görög ellenfelet győzött le, majd a legjobb négy közé jutásért koreai, az elődöntőben pedig japán riválisát múlta felül.

Július 7-én a Gödöllői EAC két kardozója, Gémesi Bence és Valkai Ferenc is pástra lépett az egyetemisták és főiskolások kazanyi világversenyén. A legjobb 64 közé mindketten bejutottak, onnan azonban már csak Gémesi Bence tudott továbblépni, aki a kínai Wu ellen nyert 15-12-re. Valkai Ferenc a grúz Mardalesvili ellen vérzett el 15-11-re, majd lábujj-sérülése miatt az orvosi szobában kötött ki.
A nyolcaddöntőbe (top 16) kerülésért Gémesire az orosz Kovaljev várt, aki túl nagy falatnak bizonyult a GEAC kardozója számára: 15-8 oda. A gödöllői kardozók legközelebb a július 10-i csapatversenyben lesznek érdekeltek az Universiadén.

Két évvel ezelőtt Deák Nagy Marcell, a Gödöllői EAC atlétája nyert Universiade-aranyérmet a kínai Szencsenben. Benkő Ákos tanítványa a 400 méteres síkfutásban utasította maga mögé a teljes mezőnyt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online