Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Universiade-aranyérmes Deák Nagy Marcell

2011-08-18 14:14:18

Ha egy üzlet beindul! A frappáns szófordulat feltétlenül igaz ebben az évben Deák Nagy Marcellre, a Gödöllői EAC 400 méteres sprinterére.


Benkő Ákos mesteredző tanítványa – miután olimpiai B-szintet érő országos rekorddal (45,42 másodperc) július végén megnyerte a tallini junior Európa-bajnokságot, és augusztus elején megvédte felnőtt országos bajnoki címét – 45,50 másodperces idővel aranyérmes lett a kínai Szencsenben zajló egyetemi és főiskolai világbajnokságon (Universiade).

A 20. születésnapját január végén ünneplő, tavaly junior világbajnoki ezüstérmes Marci 47,23 másodperces idővel győzött az augusztus 16-i előfutamban, majd a legjobb időeredménnyel (45,86 mp) teljesítette a távot az egy nappal később lebonyolított elődöntőben.

A gödöllői atlétaüdvösség a 3-as pályáról rajtolhatott a mai fináléban, ahol a riválisok táborát egy-egy ausztrál, amerikai, ír, orosz, jamaikai, brazil és botswanai versenyző alkotta. Marci ellenállhatatlan volt a döntőben, ahol a 2. helyen a jamaikai Peter Matthews végzett (45,62 mp), míg a bronzérmes pozícióban az ausztrál Sean Wroe ért célba (45,93 mp).

Deák Nagy Marcell a magyar delegáció hatodik érmét nyerte a nyári Universiadén. Korábban az úszásban triplázó Cseh László (200 méter pillangó, 200 és 400 méter vegyes) és Szényi Péter (párbajtőrvívás) állhatott a dobogó legmagasabb fokára, a férfi párbajtőr-csapat pedig bronzéremig jutott.

A szencseni különítménynek a Gödöllői EAC két karvívója, Gáll Csaba és Gémesi Csanád is tagja volt. Előbbi 12., míg utóbbi 23. lett az egyéni verseny során. Csapatban – az újpesti Hamar Balázzsal kiegészülve – az 5. helyet szerezte meg a magyar trió.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online