Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Maradhattak az intézményi dolgozók a Deák téri bérlakásokban

2024-07-02 14:34:16

Június 20-án tartotta meg az önkormányzati választás utáni első, egyben az első félév minden bizonnyal utolsó ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – mások mellett – az alábbi kérdésekben is állást foglaltak:

• Három előterjesztés alapján összesen nyolc ingatlanrész tulajdonjogát szerezte meg a gödöllői önkormányzat ingyenesen az államtól. A közlekedési felületek a Horgásztó utcában (három szakasz, összesen 9.496 négyzetméter), a Kornya Mihály utcában (két szakasz, összesen 2.598 négyzetméter), valamint a Szabadság úton, a nemrégiben épült kerékpárúthoz kapcsolódóan (három szakasz, összesen 22.437 négyzetméter) találhatók. Az ingyenes átvételt döntően az indokolta, hogy a szóban forgó útszakaszok kezelője eddig is az önkormányzat volt és a tervezett jövőbeni fejlesztések esetén előny, ha a tulajdonjog is a helyhatóságnál van

• Három, önkormányzati tulajdonú bérlakás bérleti jogviszonyát hosszabbították meg a városatyák. A Zombor utca 1. szám alatti épületben lévő lakás bérlője július 1-jétől 2027. június 30-ig élhet a lehetőséggel, havi 47.600 forintos bérleti díj ellenében. A másik két hajlék a Deák téren található. Itt két hölgy az érintett bérlő, akik július 1-jétől 2026. június 30-ig maradhatnak 2015 júniusa óta használt otthonukban. Mindketten köznevelési intézmény alkalmazottja: egyik a gödöllői óvoda, másikuk a gödöllői bölcsőde dolgozója. A nagyobb lakás (48 négyzetméter) bérleti díja 86.400 forint, a kisebbé (44 négyzetméter) pedig 79.200 forint havonta.

• Maximális csoportlétszám-túllépésekhez járultak hozzá a várost irányító grémium tagjai. A 2024/2025-ös nevelési év szeptember 1-jei kezdetén a maximális létszám 5 százalékos túllépését engedélyezték a Kastélykert tagóvoda (Martinovics utca) 4 csoportjában, a Mesék Háza tagóvoda (Szent János utca) 2 csoportjában, a Mosolygó tagóvoda 4 csoportjában, valamint a Palotakert tagóvoda 5 csoportjában.
A maximális létszám 10 százalékos túllépését engedélyezték a Fenyőliget tagóvoda (Táncsics Mihály út) 6 csoportjában, a Mesék Háza tagóvoda 2 csoportjában és a Palotakert tagóvoda 2 csoportjában. A maximális létszám 15 százalékos túllépését engedélyezték a Zöld tagóvoda 8 csoportjában.
Arról is döntés született, hogy a nevelési év közben valamennyi gödöllői óvoda valamennyi csoportjában engedélyezett a 20 százalékos eltérés, amennyiben a kihasználtság – a gyermekek összlétszámát alapul véve – nem emelkedik 115 százalék fölé.

• Nettó 37 ezer forintos díj megfizetése mellett Rácz Ferencné gödöllői vállalkozó veheti bérbe az önkormányzat tulajdonát képező Ady sétány 54/A. szám alatt található (Török Ignác utca sarok) ingatlant. A bérlővel 5 éves időtartamra kötelezte el magát a városvezetés, azzal a kikötéssel, hogy a helyiségben nem létesülhet bár, borozó, italbolt, kocsma, játékterem, valamint erotikus áruk értékesítése és szexuális szolgáltatás nyújtása is tiltott tevékenységnek minősül.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online