Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Dr. Kiss Árpád jegyző nem tekinti különös helyzetnek, hogy a Gödöllői SK elnöke lett

2024-06-26 10:20:07

Amint arról korábban hírt adtunk, április 29-e óta dr. Kiss Árpád jegyző a Gödöllői Sport Klub új elnöke. A sportvezetőt még május 22-én kérdeztük, de a válaszokat – a választási és hivatali elfoglaltságokra hivatkozva – június 26-án kaptuk meg.

- Elnök úr! Mindenekelőtt gratulálunk a titulus elnyeréséhez. Egy ilyen pozíció betöltése megkíván némi sportolói és/vagy sportvezetői múltat. Önnek milyen kötődése van/volt a sporthoz, főként a gödöllői sporthoz?
- Köszönöm a gratulációt. A kérdésben megfogalmazott előfeltétellel nem értek egyet. Álláspontom szerint ahhoz, hogy valaki egy sportegyesülete elnöki tisztségét betöltse, nem szükséges kifejezett versenyzői múlt. Sok esetben azt tapasztalom, hogy a sportegyesületek élén álló személyek nem rendelkeznek versenyzői múlttal, azonban rendelkeznek más olyan vezetői, menedzseri erényekkel, amelyek alkalmassá teszik a vezetői feladatok ellátására. Magam esetében is azt gondolom, hogy rendelkezem mindazokkal a tulajdonságokkal, amelyek által alkalmas vagyok az egyesület elnöki tisztségének betöltésére. Sok szállal kötődöm amatőrként a sport több ágához és elmondhatom, hogy minden sportág közel áll hozzám, de versenyszerűen sporttevékenységet nem folytattam.

- Gondolom, nem önszántából ajánlkozott a feladatra, hanem valaki(k) jelölték Önt. Megtudható, hogy ki(k)től érkezett a felkérés?
- Természetesen, egy ilyen komoly pozícióra nem saját ötlettől vezérelve jelentkeztem. Nincs semmilyen titok abban, hogy ki ajánlott és mely személyek gondolták úgy, hogy az egyesület elnöki tisztségének ellátására személyem lenne a legalkalmasabb. Az egyesület elnöki pozíciójára a három elnökségi tag együtt kért fel és talált alkalmasnak a tisztség betöltésére. Az elnökség tagjainak jelölését, felkérését elfogadtam és nagy örömömre az egyesület közgyűlése egyhangúlag támogatott a tisztség betöltésében.

- Azzal, hogy Ön sportklub-elnök lett Gödöllőn, bizonyos szempontból különös helyzet állt elő. A város jegyzőjeként Önnek munkáltatója a polgármester, ami sajátossá teszi a partnerségi viszonyt, ha a klub nevében Önnek hivatalos dolga akad a mindenkori városvezetéssel. Hogyan látja ezt?
- Nem értek egyet a kérdésben megfogalmazott állásponttal, hogy különös helyzet állt volna elő Gödöllőn. Az egyesület egy politikától független szervezet, amelyet magánszemélyek alkotnak. Természetesen, sok szál köti össze az egyesületet és az önkormányzatot. Az egyesület és a városvezetés a gyermekek és amatőr felnőttek sportolási lehetőségeinek biztosítása érdekében korábban is partneri viszonyt ápolt, és ezt nem kívánom megváltoztatni, sőt, tovább kívánom erősíteni. Aki ismeri személyemet és polgármester urat, pontosan tisztában van vele, hogy a jövőben – szem előtt tartva sok-sok gyermek érdekét – nem szenved hátrányt az egyesület és a megkezdett úton megerősödve tud tovább haladni.

- Milyen örökséget vett át? Kik segítik a klubelnöki munkáját? Van-e olyan terület, amiben változásra számíthatnak közvetlenül az egyesület tagjai, sportolói, közvetve az érdeklődő és/vagy szurkoló városlakók?
- Pelyhe József elnök úr minden érintett megítélése alapján kiváló munkát végzett az egyesület elnökeként, mint elnökségi tag ezt csak megerősíteni tudom. Elnök urat a városban mindenki szerette, tisztelte és elismerte, ezért az Ő örökébe lépni rendkívül nehéz, de egyben megtisztelő feladat. Elnökségi tagként közelről láttam és támogattam a Pelyhe József elnök úr által megkezdett és elvégzett munkát. Mindezek alapján azt gondolom, az egyesület egy olyan pályán mozog és végzi tevékenységét, amelyben jelentős változtatásokat nem szükséges eszközölni. Ezt igazolja az egyesület elmúlt években bekövetkezett fejlődése, mind a sporttevékenység kiszolgálását, körülményeinek javulását eredményező fejlesztések, mind a gödöllői sportéletben elfoglalt szerepének növekedése tekintetében. Az egyesület, köszönhetően a jól és odaadóan végzett munkának, további jelentős fejlesztések előtt áll.
Feladataim és céljaim megvalósításában számítok az egyesület elnökségére és az egyesületben, az egyesületért dolgozó sportvezetők és szakemberek, edzők munkájára.

- Mit tekint a legfőbb elvégzendő feladatoknak a sportklub jövője érdekében?
- Rövid távon fő feladatomnak tekintem a már elnyert támogatásokból a fejlesztések megvalósítását. Hosszú távon elérendő cél a gödöllői sportélet erősítését és színvonalának emelését célzó fejlesztésekhez szükséges pénzügyi fedezet megteremtése, amely sikeres pályázatok előkészítését teszi szükségessé. Ennek elengedhetetlen feltétele a jelenleg az egyesület keretében működő szervezett amatőr sportélet színvonalának lehetőségekhez mérten történő fenntartása, illetve a színvonal fokozása.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online