Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Izomfájdalomra is kiváló lehet a fizikoterápia

2024-06-25 10:06:33

Az izomfájdalom egy gyakori panasz, ami jelentősen ronthatja az életminőséget. Kialakulásának számos oka lehet, kezdve a helytelen testtartástól a sérülésen át a túlterhelésig. A monoton mozgással járó munkát végzőket különösen nem kíméli, fodrászok, fogorvosok vagy gyártósori operátorok küzdenek sokszor ezzel a problémával. Sportolás, illetve edzés során szintén előállhat egyfajta túlhasználat, amely aztán sérüléshez vezethet. Ezt érdemes inkább helyes edzéselmélet segítségével megelőzni.

A fizikoterápia vidéken is elérhető
Az izomfájdalmak hatékonyan kezelhetőek fizikoterápiával. Szakképzett, profi csapatok nem csak a fővárosban nyújtanak első osztályú szolgáltatást, hanem vidéken is. Példának okáért a fizikoterápia Győrben is elérhető, ahol hozzáértő, empatikus szakemberek várják a betegeket, akik gyógyszerek nélkül, természetes úton tudják enyhíteni, illetve megszüntetni a páciensek fájdalmait. A terapeuta személye egyáltalán nem mellékes. Mivel általában a mozgásszervi betegségek erős fájdalmakkal járnak, fontos, hogy átérzéssel végezze a munkáját. A szakértelem szintén nem elhanyagolható, mivel a fizikoterápia során alkalmaznak olyan modern gépeket is, amelyek ha nincsenek a beteg panaszainak megfelelően, tökéletesen beállítva, akár további károkat is okozhatnak. Ezért érdemes olyan mozgásklinikát választani, ahol mindezen feltételek teljesülnek.

Miért válasszuk a fizikoterápiát?
A fizikoterápia nem alkalmaz gyógyszeres kezelést, vagyis természetes úton gyógyít. A legfontosabb a fájdalom enyhítése, hosszú távon pedig annak megszüntetése. Mozgásszervi és gyulladásos betegségek ellen egyaránt jó választás. Népszerű kezelési módja a kineziológiai tapaszok használata, valamint az elektromos stimuláció és az ultrahangos terápia. Mellékhatásai nincsenek, bár vannak olyan esetek, amikor nem javasolt a kezelés, például tetovált vagy anyajegyes bőrfelületen vagy magas vérnyomás esetén kellő fokozatossággal érdemes belekezdeni.


A fizikoterápia menete
A fizikoterápia menete hasonló, mint egyéb mozgásklinikai kezelések esetében. Az első lépés mindig a diagnosztika. Mivel holisztikusan tekint az egészségre, a terapeuta nem csak igyekszik megismerni a panaszokat, feltérképezni a problémákat, hanem miután megvizsgálja a kérdéses területet, elvonatkoztat a tüneti kezeléstől és továbbvizsgálja a teljes testet, átfogóan tekint rá és igyekszik megtalálni az egyéb lehetséges, még a beteg számára sem érzékelt mozgásszervi bajokat. Az alapos feltárás után összeáll a kezelési terv, majd kezdetét veszi a kezelés.

A fizikoterápia nem ugyanaz, mint a fizioterápia
Bár a két szó nagyon hasonlít, a két kezelési mód nem kifejezetten ugyanaz. A fizioterápia kizárólag az ősi energiákat hívja segítségül a gyógyítás alatt, azaz: a nap-, víz- és hőenergiát használja, a fizikoterápia viszont modern berendezések segítségével próbálja könnyebbé tenni a beteg mindennapjait, míg hosszú távon a teljes gyógyulás be nem következik. A korszerű gépek természetesen lerövidítik a kezelés időtartamát, így hamarabb lehet megszabadulni a panaszoktól és újra teljes értékű életet élni. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online