Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: rendezte sorait a sportággal a gödöllői önkormányzat

2024-06-20 13:38:51

Néhány nappal korábban hírt adtunk arról, hogy Mentőövet dobott a MATE-Gödöllői EAC a helyi röplabdasportnak. Cikkünk komoly vihart generált bizonyos körökben. Június 20-án a gödöllői képviselőtestület tagjai – sürgősségi indítványként – öt határozati javaslat elfogadásával állást foglaltak a gödöllői röplabdasport jövőjét befolyásoló kérdésekben.

• Az önkormányzat, kifejezve azon elkötelezettségét, hogy – amennyiben a sportági szükségletek indokolják – létesüljön röplabda-munkacsarnok a városban, június 30-i határnappal megszünteti a Penta GRC Kft-vel 2018-ban kötött hasznosítási szerződést, ami a település tulajdonát képező, valamivel több, mint félhektáros területű, a Táncsics Mihály út mentén található Nemzeti Együvé Tartozás Parkja melletti telekingatlanra vonatkozott. A városvezetés a beruházás ellehetetlenülésére hivatkozva hozta meg döntését.

• A képviselőtestület hatályon kívül helyezte korábbi, 2017-es határozatát, amiben a szóban forgó ingatlant sportcsarnok-építés céljából biztosította a Penta GRC Kft. számára.

• Az önkormányzat visszavonta azt a szintén 2017-es határozatát, amiben – mint a terület kizárólagos tulajdonosa – hozzájárult ahhoz, hogy a 2017/2018-as TAO-támogatási időszakban tárgyi eszköz beruházásként sportcsarnok épülhessen az ingatlanon. (Ide kattintva olvasható egy részlet egy tavaly nyáron készül interjúból!)

• A gödöllői önkormányzat visszavonta azon, ugyancsak 2017-ben kiadott határozatát, miszerint: a beruházáshoz igénybe vett TAO-támogatási összeg (adókedvezmény) erejéig a Magyar Állam javára jelzálogjogot lehessen bejegyezni a köztulajdonban lévő területre.

• A gödöllői önkormányzat – a költségvetés általános tartalékának terhére – egyszeri, 10 millió forintos, vissza nem térítendő működési támogatást nyújtott a MATE-Gödöllői EAC sportegyesületnek a röplabda-szakosztály terembérleti díj kiadásainak fedezetére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online