Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mentőövet dobott a MATE-Gödöllői EAC a helyi röplabdasportnak

2024-06-18 15:46:47

Emlékezetes és egyben elszomorító, hogy a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége április 30-i 130-as számú határozatának május 10-i, 163-as számú javításában úgy döntött, hogy az 1992-ben alapított Gödöllői Röplabda Clubot a TAO-támogatásból a maximális 3 évre kizárja.
A klubvezetés a szerkesztőségünkhöz eljutott információk alapján „menekülőutat” próbált keresni a helyzet rendezésére, amibe a tavaly októberben életre hívott Gödöllői Röplabda Akadémia Kft-t szeretnék/szerették volna bevonni. Ennek sikeréről egyelőre nincs tudomásunk.

Arról viszont van, hogy a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége május 14-i 192. számú határozatában arról rendelkezett, hogy a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (székhely: 2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.) az MRSZ Alapszabálya 9.§ 3. pont második bekezdése alapján azzal a feltétellel veszi fel a tagjai sorába, hogy a tagfelvételről szóló határozat keltétől számított 1 éven belül a sportszervezetnek az MRSZ valamely versenyrendszerében részt kell vennie. Amennyiben a sportszervezet ezen feltételeknek nem felel meg, úgy az MRSZ a Ptk. 3:69 §-a alapján 30 napos felmondási idővel a sportszervezet tagsági jogviszonyát felmondja.

A gödöllői röplabdasport jövőjével kapcsolatosan június 18-án újabb fejlemény látott napvilágot. A MATE-Gödöllői EAC illetékese az alábbi közleményt juttatta el hírportálunkhoz:

Az idén 75 éves gödöllői röplabda hagyományt figyelembe véve, a régió legnagyobb sportegyesülete, a MATE-Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club (MATE-GEAC) újraélesztette korábbi röplabda szakosztályát, mind teremröplabda, mind strandröplabda szakágban. A folyamatot a Magyar Röplabda Szövetség és Gödöllő Város Önkormányzata is teljes mellszélességgel támogatja, így továbbra is lehetőség nyílik a gyereket számára, hogy versenyszerűen űzzék a sportágat.
Az Önkormányzat és a Gödöllői Sport Közalapítvány jóvoltából az edzések a jövőben is a Török Ignác Gimnáziumban, az ismételten a MATE működtetésében lévő egyetemi strandröplabda pályákon és az egyetemi sportcsarnokban lesznek, továbbá a MATE-GEAC azon is dolgozik, hogy a jól ismert, Gödöllőn évek óta dolgozó, vagy ide visszavágyó edzőkkel tudják a sportolók folytatni a munkát.
Soha nem volt olyan jó helyzetben a gödöllői röplabdázás, amilyenbe rövidesen kerülhet, hiszen egy jelenleg közel 2300 sportolónak lehetőséget biztosító, államilag támogatott Kiemelt Vidéki Sportegyesülethez való csatlakozás korábban elképzelhetetlen lehetőségeket tartogat. Legyünk együtt részesei!
– zárul a MATE-GEAC közleménye.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online