Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három évre kizárták a TAO-támogatásból a Gödöllői Röplabda Clubot

2024-05-12 08:35:08

Korábbi, idén februári írásunkban már utaltunk arra, hogy vannak működési gondok a Gödöllői RC háza táján. Ezzel kapcsolatos az a hír, miszerint: a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége április 30-i 130-as számú határozatának május 10-i, 163-as számú javításában így rendelkezett:
A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a 107/2011. Korm. rendelet 15. §. (2) pont alapján a Gödöllői Röplabda Clubot a 107/2011. Korm. rendelet alapján nyújtható TAO-támogatásból a maximális 3 évre kizárja.

A hivatkozott paragrafus lényegében arról szól, hogy a legfeljebb 3 évre szóló kizárás lehetősége fennáll, amennyiben a szabálytalanul igénybe vett támogatásnak, vagy a támogatás nem szabályszerűen felhasznált arányos részének befizetésre kötelezési határideje eredménytelenül telik el.
Az elnökségi döntés ellen nincs fellebbezési lehetőség.

A döntés következményei egyelőre nehezen beláthatók, hiszen a működésre fordítható TAO-támogatás lehívásából rendelkezésre áll bevétel a klub költségvetésének jelentős részét képezte. Az 1992-ben alapított klub továbbra is szerepel a NAV rendszerében, a végrehajtás alatt álló adózók listáján.
Arról hallani, hogy egyfajta „menekülőútnak” a tavaly októberben életre hívott Gödöllői Röplabda Akadémia Kft. jöhet szóba, amelynek neve alatt strandröplabdában már versenyeztek játékosok. Az egy szentendrei lakcímmel rendelkező hölgy ügyvezetésével működő gazdasági társaságban résztulajdonos a Gödöllői RC, valamint Barta László klubelnök és Karádi Zoltán alelnök.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online