Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vízilabda MEFOB: bronzérmével történelmet írt a gödöllői egyetemi csapat!

2024-05-01 17:24:13

A gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) férfi vízilabda-csapata március végén vívta ki a jogot, hogy részt vehessen a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) nyolcas döntőjében.

Petlyánszki Péter (képen balra) társulata a győri MEFOB FESZT április 30-i negyeddöntőjében a Pécsi Tudományegyetem (PTE) formációját 16-13 arányban múlta felül, majd az elődöntőben 22-12 arányban alulmaradt a későbbi győztes Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) társulata ellen.
A május első napján megrendezett bronzmérkőzésen a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) együttese következett: a kiélezett csata végén a gödöllői hallgatók örülhettek, akik 11-9 arányban nyertek, és megszerezték a kivételes – mondhatni: történelmi – sikernek tekinthető harmadik helyet.


A MEFOB-on a férfiak 25 méteres pályán 4-es méretű labdával játszanak. A játékidő a selejtezőtornán 4x6 perc, a döntőben pedig 4x7 perc. Érdekesség, hogy a 8 méteren kívülről elért találat 2 gólnak számít, miként a kapusok által szerzett találat is, feltéve, hogy az nem büntetőből született.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online