Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: közel volt a bravúrhoz a TFSE otthonában a gödöllői hatos

2024-02-10 20:12:57

NB I. Liga, alapszakasz, 15. forduló:
TFSE – Gödöllői RC 3-2
(19, 19, -22, -17, 9)

Az aktuális tabellára pillantva, látszólag a 3. helyezetthez látogatott a 4. pozícióban tanyázó gödöllői csapat. Csakhogy a fővárosiak – amennyiben hárompontos sikerekkel pótolják elmaradt mérkőzéseiket – a táblázat élére ugranak. Ami azonban különlegessé tette Szalay Attila együttesének vendégjátékát, az volt, hogy a TFSE csupán egyetlen vereséget számlál a jelenlegi bajnoki idényben, azt pedig városunk formációjától szenvedte el tavaly november 11-én.

Az első játszma kezdetén kifejezetten élvezetes labdamenteket produkáltak a csapatok, majd 3-3 után a védekezésben hatékonyabb fővárosiak három ponttal elléptek. A különbséget 11-8-ig tudták tartani a hazaiak, miután a meccs minden mozzanatával magas hőfokon együtt élő Szalay Attila taktikai utasításait betartó gödöllői lányok 12-11-re fordítottak. Ezt követően azonban ismét a TF-esek akarata érvényesült (17-15, majd 21-18), ezáltal a játszma hajráját a házigazdák várhatták minimális előnyből, amit főként jól méretezett ütéseikkel végül hat egységnyire növeltek.

Eredményesebben kezdte a második felvonást a Gödöllő (3-8). Adódott a kérdés: hogyan tudnak sáfárkodni a vendégek ezzel a különbséggel? A házigazdák 11-10-nél egy pontra megközelítették városunk hatosát, amely két, egymást követő ponttal 13-10-re ellépett. Csakhogy a TF újra megvillant, és 15-14-nél már nála volt az előny. Sőt, kisvártatva 19-15-ös hazai vezetés állt az eredményjelzőn, ami döntőnek bizonyult, így a vizitálók kétszettes hátrányba kerültek.

A harmadik játszma arra adott választ, hogy van-e visszaút a derekasan helyálló, ám a kritikus pillanatokban rendre bizonytalankodó gödöllői csapat számára. Érzékelhető és egyben dicséretes volt, hogy a lányok megpróbálnak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba. Ennek az lett a következménye, hogy egy-kétpontos előnyökkel 17 egálig elaraszoltak. Ekkor – Kovács Eszter szervái mögött – zsinórban három pontot termeltek, csakhogy 20 pontnál már megint nem volt differencia a riválisok között. Az ezt követő miniderbit 5-2-re hozta a gödöllői formáció, és szépített.
A részsiker újabb motivációt adott Szalay Attila együttesének, ami a gyakorlatban úgy mutatkozott meg, hogy az ellentmondást nem tűrően játszó látogatók 8-2-es előnnyel nyitották a negyedik szettet.  A folytatásban „csak” az volt a feladat, hogy vigyázzanak a különbségre a minimális ellenállást tanúsító „téeffel” szemben. Mivel ezt jócskán megtették, jöhetett a döntő játszma.

A záró etap első három pontját a házigazdák szerezték, a következő négyet viszont a gödöllőiek. A szettközi térfélcserénél 8-6-ra a vendéglátók vezettek, majd erre egy egységet még rápakoltak (9-6). Szalay mester időt kért, de a játékmegszakítás nem zavarta össze a TFSE formációjának tagjait, akik a valamivel több mint kétórás dráma után megőrizték hazai veretlenségüket a bajnoki idényben.

Némi öröm a gödöllői ürömben, hogy a top négybe jutásért nagy rivális Veszprém 3-2 arányban kikapott a tabella alsó régiójában tanyázó UTE U21 formációjától.

A Gödöllői RC csapata 30 ponttal, 35-22-es szett- és 1.256-1.165-ös pontaránnyal a 4. helyen áll az NB I. Liga 2023/2024-es bajnoki idényének alapszakaszában. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető.
A sorsolás szerint következik: Gödöllői RC – MTK Budapest február 24., szombat 17 óra, MATE sportcsarnok.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online