Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Máriabesnyői posta: a gödöllői polgármester és a hozzá hű képviselők továbbra is halogatják az érdemi kötelezettségvállalást

2023-01-09 18:46:40

Az elmúlt év utolsó képviselőtestületi ülésén olyan határozatot fogadott el a várost irányító grémium, hogy ha lesz rá lehetőség, a gödöllői önkormányzat a 2023. évi költségvetési előirányzatok ismeretében visszatér a máriabesnyői posta újranyitásának kérdésére, illetve felkérték Vécsey Lászlót, a gödöllői központú választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy kormányzati körökben eljárva, segítse a folyamatot.

Január 6-án – Klement Péter máriabesnyői körzeti képviselő javaslatára – a Szövetség Gödöllőért tömörülés hét tagja rendkívüli képviselőtestületi ülés összehívását kezdeményezte az ügyben a polgármesternél. A kérésnek, betartva a szervezeti és működési szabályzatban foglaltakat, Gémesi György eleget tett, és helyettese, Bárdy Péter aláírásával elkészült a meghívó, amiben a tanácskozás időpontjának kezdetét január 9., hétfő 15 órában jelölték meg.
A rendkívüli ülésre meghívást kapott Vécsey László országgyűlési képviselő is, aki részt vett a VÜSZI NKft. Dózsa György úti irodaházának második emeleti tárgyalótermében lezajlott nyilvános eseményen.

A kezdeményező „hetek” által jegyzett előterjesztés végén a megfogalmazott határozati javaslat a következő volt:
A képviselőtestület a máriabesnyői posta 2023. évi működési költségeihez 20,8 millió forint + ÁFA forrást biztosít a 2023. évi költségvetés terhére. Felelős: dr. Gémesi György András polgármester. Határidő: azonnal.


Csaknem másfél órás, a konkrét kérdéskörtől elvonatkoztatott pro és kontra érveket (is) felsorakoztató szópárbaj után kiderült, hogy a lokálpatrióta klubos képviselők, kiegészülve a velük rendszeresen együtt voksoló Bajkó Norbert alpolgármesterrel, egy, a december 15-i döntést gyakorlatilag szó szerint megismétlő módosító indítvány – 8 igen, 2 nem szavazattal, valamint 4 tartózkodással történt – elfogadásával elérték, hogy okafogyottá vált a szavazás a Szövetség Gödöllőért képviselők által szorgalmazott, a városrész postai szolgáltatását megmenteni hivatott javaslatról. Mindez azt jelenti, hogy a rendkívüli ülés ellenére a máriabesnyői posta újranyitása ügyében – a többlet rezsiköltségek fedezetére nevesített félmillió forintos előirányzatot leszámítva –.lényegi előrelépés nem történt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online