Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az önkormányzat nem állja a máriabesnyői posta újranyitásának 20 milliós költségét

2022-12-15 08:57:30

Amint arról korábban hírportálunk is beszámolt, elsősorban a városrészen lakók körében keltett felháborodást és váltott ki közel kétezer személy által aláírt petícióval nyomatékosított tiltakozást, hogy november 11-én – elvileg ideiglenesen – bezárt a máriabesnyői posta. A téma a gödöllői képviselőtestület december 15-i ülésén is napirendre került, miután Gémesi György – szóbeli előterjesztésként – tájékoztatót adott arról, hogy az utóbbi hetekben mit intézett az ügyben.

Mint kiderült, valamivel több mint nettó 20 millió forintos önkormányzati hozzájárulás kellett volna ahhoz, hogy az újranyitás megtörténhessen. Ez az összeg a besnyői posta éves működtetési költségének (bér, rezsi, bérleti díj, pénzszállítási- és egyéb díjak) a fele. Gémesi azt is jelezte, hogy nem csak az energiaválság okozta ezt a döntést, és kihangsúlyozta: korrektebb lett volna, ha a döntésbe még annak meghozatala előtt bevonták volna az önkormányzatokat. A polgármester Vécsey László kormánypárti országgyűlési képviselőnek is „üzent”, miután megjegyezte: voltak olyan parlamenti képviselők, akik kilobbizták, hogy a képviseletük alá tartozó település(ek)en ne zárják be a postát.

Klement Péter, a máriabesnyői körzet önkormányzati képviselője javaslatot tett arra, hogy az önkormányzat a jövő évi költségvetés terhére biztosítsa ezt az összeget. A városatya azért tartotta sürgősnek a döntés a meghozatalát, mert az időtényező a bérlemény-helyiség megtartása miatt rendkívül fontos.
Gémesi György lesöpörte képviselőtársa indítványát, mondván: nem lenne felelős döntés ebben a bizonytalan helyzetben ilyen kötelezettséget vállalni. Gémesi hozzátette: egyetlen lehetőséget lát, azt, hogy a 2023-as költségvetési számok tudatában újra tárgyalni erről a kérésről. A polgármester fenntartotta korábbi, a rezsitöbblet fedezetére szolgáló 500 ezer forintos városi hozzájárulási „ajánlatát”.

Bárdy Péter alpolgármester határozati javaslatba foglalta az elhangzottakat, azzal, hogy ha lesz rá lehetőség, a képviselőtestület a jövő évi költségvetési előirányzatok ismeretében térjen vissza a kérdésre, illetve felkérték Vécsey Lászlót, hogy kormányzati körökben eljárva, segítse a besnyői posta újranyitásának folyamatát.
Miután Klement Péter fenntartotta indítványát, arról is voksolni kellett. Javaslatát a várost irányító grémium tagjai 5 igen szavazattal és 9 tartózkodással elvetették.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online