Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vívás: a 25. helyig menetelt Gémesi Csanád az egyiptomi világbajnokságon

2022-07-18 14:53:37

Július 15-e és 23-a között Egyiptom fővárosában, Kairóban randevúznak a világ legjobb vívói, köztük a magyarok is.  Településünket Gémesi Csanád, a MATE-Gödöllői EAC csapatban olimpiai bronzérmes (2021, Tokió) kardozója képviseli a világbajnokságon, amin – a legutóbbi, 2019-ben Budapesten lezajlotthoz viszonyítva – három év elteltével léphetnek újra pástra a földkerekség pengeforgatói, az Ukrajna elleni háború miatt szankcionált orosz és fehérorosz versenyzők kivételével.

Navarrete József – három évvel ezelőtt 14. helyen végzett – tanítványa július 15-én, a férfikardozók egyéni versenyének selejtezőjében kapcsolódott be a küzdelemsorozatba, ahonnan – hat győzelemmel és egy vereséggel, 44-26-os találataránnyal – a 64 versenyzőt számláló főtáblára jutott. Ennek egyenes kieséses versenyét július 18-án rendezték meg. A kiemelési rangsort tekintve 34. Gémesi Csanád a legjobb 32 közé kerülésért a spanyol Inaki Bravo ellen vívott, és 15-13 arányban nyert.
A gödöllői kardozó útja a nyolcaddöntőbe (legjobb 16) a grúz (georgiai) Sandro Bazadze felülmúlásával vezetett, volna. A feltételes mód azért indokolt, mert a harmadik helyen kiemelt rivális 15-12 arányban diadalmaskodott, Csanád pedig ezzel a vereséggel a 25. helyen végzett a 143 indulót felvonultató mezőnyben.


Gémesi Csanád legközelebb a férfikardozók csapatversenyében lép pástra a kairói világbajnokságon. Ennek küzdelmei július 20-án, szerdán reggel kezdődnek, a legjobb 8 közé jutott formációk pedig egy nappal később harcolnak a minél értékesebb helyezésekért. Fotó forrása: hunfencing.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online