Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: junior világbajnoki címet nyert csapatban Mészáros Eszter!

2021-10-02 21:08:28

Már az előcsatározások során is látszott, hogy komoly éremeséllyel száll harcba a magyar női formáció a légpuskások 10 méteres versenyszámának csapatversenyében, a sportág Limában zajló junior világbajnokságán.

Az egyéniben 4. helyezett gödöllői olimpikon, Mészáros Eszter, valamint a Dénes Eszter (UTE) és Horváth Lea (Komárom) alkotta trió (képen balról jobbra) az első kvalifikáció (3x60 lövés) során 1876,9 körös teljesítménnyel – India mögött és Németország előtt – a második helyen került be a nyolcas fináléba, ahol pazar teljesítményt nyújtottak a lányok. A második kvalifikációs körben 3x20 lövés döntött arról, hogy melyik együttes folytathatja az arany-, illetve a bronzéremről határozó párharcban. A magyar lányok a 208,8 körig jutott Mészáros Eszter vezetésével 623 kört értek el, amivel az első helyen végeztek.

Mivel a második legjobb teljesítményt az indiaiak nyújtották (622,4 kör), október 2-án létrejött a magyar – indiai (álom)döntő az aranyéremért. A fináléban minden sorozat után két pontot lehetett nyerni, azonos eredménynél egyet-egyet osztottak szét. A győztesnek legalább 16 pontig kellett eljutni.
Mindvégig kiélezett volt a küzdelem a két trió tagjai között. Olyannyira, hogy az utolsó lövések leadása előtt 14-14 volt az állás. A záró sorozatban a mieink összteljesítménye 31 kör lett, míg az ázsiaiak „csak” 30,9 körig jutottak. Ezzel a magyar női csapat junior világbajnoki címet szerzett!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online