Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Járványveszély: Gödöllő is kikerül a vörös zónából

2020-05-14 11:21:17

Legutóbb két héttel ezelőtt hozott olyan döntést a kormány, hogy enyhít a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett kijárási korlátozás intézkedésein. Az erre vonatkozó rendeletben megfogalmazottak május 4-étől léptek hatályba, de csak a vidéki településekre vonatkoztak, a fővárosra és Pest megyére nem.

Gödöllő a korlátozások tekintetében az, úgynevezett, vörös zónában maradt, és csak remélni lehetett, hogy onnan mihamarabb kikerül. Az enyhítés Pest megyére megtörtént: május 18-ától (hétfő) városunkban is új szakaszba lép a járvány elleni védekezés. Az ide kattintva olvasható rendeletben foglaltak szerint ez azt jelenti, hogy a védőtávolság (1,5 méter) betartása és a nyilvános helyeken, tömegközlekedési eszközökön a maszk (sál, kendő) viselése az arc eltakarására továbbra is indokolt, de

- az üzletek időkorlát nélkül kinyithatnak,
- az éttermek, kávézók, szállodák nem csak a teraszokon, hanem belső tereikben is fogadhatnak vendégeket. Fontos kitétel: a vendéglátó üzlet belső (zárt) részében az ott dolgozók – a vendégek által látogatható területen – kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni!
- nyitva lesznek a játszóterek, parkok,
- fogadhatnak vendégeket a szállodák, panziók,
- vidéken és Pest megyében június 1-jétől legfeljebb 200 főig rendezhető esküvő, lakodalom és temetés utáni összejövetel,
- ingyenes marad a parkolás,
- augusztus 15-ig 500 főnél kisebb és nagyobb lélekszámú rendezvényt nem lehet megtartani,
- a sportolók (profi, amatőr és tömegsport) számára engedélyezett az edzés és a zártkörű sportesemények megrendezése.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a május 14-i Kormányinfón elmondta, a könnyítés azért vált lehetségessé, mert a korábbi védelmi intézkedéseket az élet visszaigazolta, az emberek – többségében – fegyelmezett viselkedését, hozzáállását a tárca vezetője megköszönte.


Az Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) munkatársai kézikönyvet állítottak össze, aminek ajánlásaival szeretnék segíteni a vendéglátás és a turizmus területén működő vállalkozásokat az újraindulásban:
Covid-19 kézikönyv szálláshelyek és vendéglátó-ipari egységek részére
Covid-19 kézikönyv attrakciók üzemeltetői, fürdők és egyéb szolgáltatók részére


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online