Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Meglepte a testületi döntés az egyetemi klub elnökét

2019-06-06 10:03:22

- Annak ellenére, hogy előzetesen értesültem a határozat-tervezetről, és emiatt beszéltem a polgármester úrral, a képviselőtestület döntése nagyon meglepett – reagált Eltértek a pontrendszertől, közel 2 milliót bukott a Gödöllői EAC című cikkünkre dr. Kriszt Balázs.

A GEAC elnöke bővebben is kifejtette véleményét a történtekről:
- Azt gondolom, gondoltam, hogy a sport egy objektív és mérhető szakág, ahol a teljesítmények, eredmények és a manapság oly fontos létszám számítanak, nem az érzelmek, a politika és a kapcsolatok. Úgy látszik, hogy tévedtem.
Ez a döntés egyrészt súlyos milliókban mérhető hátrányt okoz a GEAC sportegyesületnek, amely – a látványsportokat leszámítva – az egyetlen, olimpiai sportágakban eredményes és emellett tömegeket is megmozdító egyesülete Gödöllőnek. A két kiemelt szakosztályban közel 450 gödöllői és Gödöllő környéki sportoló végez aktív, versenyszerű testmozgást, miközben hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő versenyzőkkel rendelkeznek.

Másrészt közel 3 millió forintos „veszteséget” okoz a GEAC atlétika szakosztályának, hiszen az objektív pontrendszer alapján közel 8 millió forintos támogatásra lenne jogosult a szakosztály. Annak a szakosztálynak, amely 200 feletti gyermeknek biztosít sportolási lehetőséget, több száz, sokszor ezer embert megmozgató sportrendezvények szervezésében, lebonyolításában vállal aktív szerepet, a régió Kölyökatlétika és SPORT XXI koordinátora, 4 iskolában tart további közel 100 kisgyermeknek ingyenes (!!!) foglalkozásokat, úgy, hogy a terembérletet is fizeti a Sport Közalapítványnak és mindezek mellett évek óta, minden idényben közel száz érmet szerez a korosztályos és felnőtt országos bajnokságokon. Nem beszélve arról, hogy az elmúlt három évben több mint 200 millió forintos beruházást végrehajtva, a libalegelőhöz hasonlító egyetemi atlétika pályából rekortán borítású, modern eszközökkel felszerelt SZIE Atlétika Centrumot hozott létre, ahol az egyetem és a város polgárai is jelképes összegért sportolhatnak szabadidejükben. Ehhez a beruházáshoz az önkormányzat egy forinttal sem járult hozzá, ami unikumnak számít az országban.

A GEAC atlétika és vívó szakosztályában pedagógusok és edzők, pedagógus edzők, segítők a mai viszonyok között éhbérnek számító fizetésért biztosítják napról napra, hétről hétre, évről évre ezen műhelyek fennmaradását és azt, hogy a gödöllői gyermekek közösségekben töltsék a napjaikat és ne a számítógép előtt vagy telefonnal a kezükben. Én magam 34. éve vagyok a GEAC-ban és mint eddig, akár játékosként, akár szülőként, akár vezetőként mindent meg fogok tenni azért, hogy az egyesület sportszerű és objektív megítélésben részesüljön – zárta gondolatait a gödöllői egyetemi klub első embere.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online