Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszavonul a klubhűség gödöllői mintaképe, Széles Petra

2019-03-27 18:19:05

Eljött az a pillanat, aminek bekövetkeztéről sokan azt gondolták, hogy egy ideig még odázható. Széles Petra, a Gödöllői Röplabda Club női együttesének meghatározó játékosa, korábbi csapatkapitánya április 12-én, pénteken 19.30 órától a Palota Volley elleni bajnoki ütközeten játszik utoljára tétmérkőzésen. A többszörös válogatott center búcsúmeccsének helyszíne a Szent István Egyetem sportcsarnoka lesz, a szervezők pedig remélik, hogy – mivel nincs belépődíj – megtelik majd a lelátó.

A sportág alapjaival húsz ével ezelőtt, Érsekújvári Gyuláné Zsuzsa néni segítségével megismerkedő Széles Petra 2005-ben – nem egészen 18 évesen – az Angyalföldi DRC-től érkezett Gödöllőre, ahol egyfolytában 14 szezonban volt aktív részese a csapat hazai bajnoki- és kupamenetelésének, illetve nemzetközi szereplésének (CEV Challenge Kupa és MEVZA-liga). Tehetségét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy 2005-ben tagja volt a tallinni Eb-döntőn résztvevő ifjúsági válogatottnak, majd a felnőttek között 65 alkalommal ölthette magára a címerest mezt. Ráadásul, 2015-ben pályára léphetett a holland-belga közös rendezésű Európa-bajnokságon, ahol a 12. helyen végzett a magyar formáció. Az ezt megelőző hetekben ennél is nagyobb sikert élhetett át Petra, hiszen neki is jutott abból az aranyéremből, amit az Európa Liga megnyeréséért kaptak a lányok.

A klubhűség mintaképének titulált röplabdázónak gödöllői színekben is kijutott a sikerekből. Aranyérmet – leszámítva a Szent István Egyetem csapatával elért MEFOB-elsőségeket – ugyan „csak” a juniorokkal nyert (2007), ezüst- és bronzmedáliából azonban gyűjtögetett néhányat a felnőttek mezőnyében. Bajnoki ezüstből három, bronzból kettő került a vitrinjébe, míg Magyar Kupa ezüstből és bronzból egyaránt négy-négy gazdagítja Petra dicsőséglistáját.


Gödöllői sportkarrierje során 9 edző szakmai instrukciói alapján terelte a játékszert: Hollósy László, Tatár Mihály, Deme Gábor, Ludvig Zsolt, Szalay Attila, Horváth András, Borkovits Zoltán, Grózer György és Szabados István mondhatja el magáról, hogy dolgozhatott Széles Petrával, aki közel másfél évtizedes helyi pályafutása alatt klubelnökből hatot „fogyasztott el”.

A 13-as mezszámtól elválaszthatatlan Széles Petra tartalmas és gazdag röplabda-pályafutása folyamán több száz hazai és külföldi játékossal találkozott, akár csapattársként, akár riválisként. Ha mindenki nem is, de remélhetőleg sokan lesznek olyanok, akik kilátogatnak az április 12-i búcsúmérkőzésre. Oda, ahol nagy a valószínűsége, hogy szem nem marad majd szárazon. És ez így is van rendjén, hiszen lezárul egy igazi csapatember életének egy szakasza, a versenyszerű sportolás. Innentől a minden bizonnyal hasonlóan sikeres és eredményes szakmai karrier és a magánéleti örömök élveznek majd prioritást.

Mintegy másfél évvel ezelőtt, 2017 szeptemberében Széles Petra a TÉRFÉL című sportmagazin műsor vendége volt:


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online