Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Különleges ízeket célzó megállapodásra jutott a gödöllői egyetem

2019-03-20 16:49:38

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Szent István Egyetem (SZIE) rektora, dr. Palkovics László (képen balra) és a Miskolci Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója, Kerschner Ferenc március 20-án, a felsőoktatási intézmény budai campusán. A lillafüredi ásványvízforrás adta értéknövelő és fenntartható fejlesztéseket, valamint a szeszesitalokban rejlő potenciálok kiaknázását célzó dokumentumban foglaltak megvalósulása a szeszesitalgyártás ökológiai lábnyomának csökkentését is elősegítheti – olvasható a SZIE Médiaközpontjának sajtóközleményében.


A Szent István Egyetem és a Miskolci Likőrgyár Zrt. közötti kooperációban kiemelt figyelmet kap – többek között – a vállalat részére történő termékfejlesztés, technológiai optimalizálás. Mindez a gyakorlatban a közös kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekben is testet ölt, hiszen a közös kutatási eredményekre alapozott konkrét aktivitások tovább növelik azok sikerességét. A Miskolci Likőrgyár Zrt. az együttműködés során gyakornoki-gyakorlati helyeket biztosít az egyetem hallgatói számára, szakmai támogatást nyújt a SZIE oktatói részére, valamint aktív szerepet vállal az oktatásban és a duális képzés elindításában.

A megállapodás aláírói egyetértenek abban, hogy a közös kezdeményezésekhez kapcsolódóan fontos szerepet kap a tudományos szféra és a vállalkozások közötti kapcsolat erősítése, a K+F+I pályázatokban való együttműködés. Ezen irányú közös tevékenységük eredményei a közeljövőben hatékonyabban épülhetnek be az élelmiszeriparba, hozzájárulva a gazdasági versenyképesség erősítéséhez.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online