Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fekvenyomó világbajnoki címet szerzett a gödöllői tűzoltó

2016-10-12 15:15:45

Október 5-e és 9-e között a németországi Herzberg városa adott otthont a WUAP (World United Amateur Powerlifting) világszervezet erőemelő és fekvenyomó világbajnokságának. Az erős emberek népes mezőnyében a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Kovács Krisztián tűzoltó főtörzsőrmester is versenyzett – tájékoztatta hírportálunkat Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az öt napon át tartó viadalon húsz ország ötszáz versenyzője vett részt. Kovács Krisztián (képen) a fekvenyomók 110 kilogrammos súlycsoportjában három jó gyakorlat bemutatásával szerezte meg az első helyezést, és hozta el az ezzel járó aranyérmet. A németországi verseny előtt Pusztaszabolcson rendezték meg a XXIX. Hagyományos Országos Pusztaszabolcsi Fekvenyomó Kupát, ahol ruhás (EQ) fekvenyomó kategóriában a 120 kilogrammos súlycsoportban szintén az első helyezést sikerült megszereznie.


Kovács Krisztián tizennégy évesen állt a Csepregi Önkéntes Tűzoltóság kötelékébe, és itt döntötte el, hogy hivatásos tűzoltó lesz, így elvégezte a 40 órás tűzoltó tanfolyamot. Sorkatonai idejét a Kőszegi Önkéntes Tűzoltóságon töltötte, 2002-ben hivatásos állományba került: Sopronban, majd Szombathelyen volt beosztott tűzoltó. Szombathelyen lett törzsőrmester, és soron kívül előléptettek főtörzsőrmesterré. Elvégezte a nehézgép-kezelő tanfolyamot, valamint több csoporttársával együtt alpintechnikai tanfolyamot teljesített Zalaegerszegen.
Gödöllőre 2008-ban szerelt fel. A testépítéssel és erőemeléssel nyolcadik osztályos kora óta foglalkozik, később jött az erőemelés. Mindig arra törekedett, hogy minél többet és többet tudjon kinyomni, megemelni. 2009 óta versenyez, és mind országos, mind helyi szinten egyre több és magasabb eredményeket ért el. 2014-ben sikeres bírói vizsgát szerzett a World Powerlifting Congress Hungary bírói bizottság előtt. Hivatása kitűnően összefér sportkarrierjével, hiszen a sport révén kamatoztatott kitartása szolgálatteljesítés közben is megmutatkozik, ezt számos káreset során bizonyította már.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online