Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Visszahozták a sírból a Nyíregyháza elleni párharcot a gödöllői röplabdás lányok

2016-04-09 20:11:17

NB I., rájátszás, 5-8. helyekért, 3. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Fatum-Nyíregyháza 3-1
(23, 23, -16, 27)

Izgalmassá és a végsőkig kiélezetté tették a csapatok a párharcot azzal, hogy vendéglátóként egyikük sem tudott nyerni a másik ellen. Ennek az lett a következménye, hogy a mérkőző felek Gödöllőn – ezúttal a Török Ignác Gimnázium tornacsarnokában – zárhatták le a rivalizálást.
A képlet rém egyszerű volt: amelyik formáció nyer, az az 5. helyért lezajló párharcban az MTK ölébe hullik, amelyik bukik, a 7. pozíció megszerzéséért játszhat a Kaposvárral.

Az első játszma után a házigazdák kerültek közelebb tervük megvalósításához, miután – a végjátékban egy kissé kiengedve – minimális különbséggel érték el a részsikert. A folytatás még ennél is különösebben alakult, hiszen a nyírségiek nagyon közel álltak az egyenlítéshez, de 19-15-ös előnyüket nem becsülték meg, és egy újabb, főként az összpontosítás feljavulásának köszönhető 25-23-as gödöllői szettgyőzelem elérhető távolságba juttatta Szabados István csapatát a párharc megnyeréséhez.

Csakhogy a hazai hölgyek keze a harmadik etapban jócskán megremegett. Lanyhult a figyelem, több lett a hiba, a feltámadó Nyíregyháza pedig könyörtelenül kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és szépített. Az igazi drámát pedig ezt követően élhették át a csapatok és az értük szorítók. A negyedik felvonás ugyanis maratoni hosszúságúra sikeredett, és végül úgy zárult, ahogy azt a gödöllőiek szerették volna.
A TEVA-hatos – a párharc első, elbukott meccse után – nagyot alkotott, és ha ezt folytatja, akár az 5. helyet is megkaparinthatja a bajnokságban.


Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-1, a Gödöllő javára. A gödöllői csapat az 5. helyért az MTK együttesével játszik.  Kijelölt játéknapok: április 16-17. (Szamos utca), április 23-24. (Gödöllő) és – amennyiben szükséges – április 30-május 1. (Szamos utca)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online