Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Világbajnoki bronzérmes csapat tagja Gémesi Csanád!

2014-07-21 17:01:18

Hetedik kiemeltként a legjobb 16 között, a tizedik pozícióba rangsorolt ukránok legjobbjai ellen kezdett a magyar kardcsapat az oroszországi Kazanyban zajló vívó világbajnokságon. Hazánk kvartettjében az egyéni verseny során 5. helyen végzett Szilágyi Áron, Decsi Tamás (28.), Szatmári András (55.), valamint a Gödöllői EAC pengeforgatója, Gémesi Csanád (33.) lépett pástra.

Nemzeti együttesünk a tavalyi, budapesti világbajnokságon hetedikként zárt, ezúttal négy hellyel előrébb végzett, és bronzérmes lett. Lássuk, hogyan!

Nyolcaddöntő
Magyarország – Ukrajna 45-39
Szilágyi Áron 5-2-vel kezdett majd Gémesi Csanád és Szatmári András tartotta a néhány tusos különbséget (20-16). Ezt követően Szilágyi leblokkolt, összehozott egy 4-9-es csörtét, amivel az ukránok átvették a vezetést (24-25). A többiek, köztük a csereként beállt Decsi Tamás azonban kiköszörülték a csorbát, így végül meglett a továbbjutás.

Negyeddöntő
Magyarország – Olaszország 45-39
Jól sikerült a kezdés, mivel Szilágyi 5-1-re nyerte az első asszót, majd Gémesi 5-4-re diadalmaskodott riválisa ellen. Szatmári 8-5-ös fiaskójával zárkóztak az olaszok, de vezetéshez nem jutottak. 25-24-es magyar előnynél Szatmári „csinált” egy 5-0 arányú szériát, és innen már nem volt kérdés, hogy öt év után ismét világbajnoki döntőért vívhatnak hazánk legjobb kardozói.

Elődöntő
Magyarország – Dél-Korea 32-45
Ahogy azt sajnos várni lehetett, nem sok esélye volt a magyar kvartettnek az olimpiai bajnoki címvédő ázsiaiak ellen. Az elképesztő sebességgel és ügyességgel vívó dél-koreaiakat a világranglista első két helyezettje is erősítette. A rivális a mérkőzés elejétől fölényben volt, a találkozó első nyolc csörtéjét ők nyerték. Befejező emberként Szilágyi 40-26-os koreai vezetésnél lépett pástra, és – sovány vigasz ugyan, de – 6-5-ös sikerével megszerezte a mieink egyetlen részdiadalát.

Bronzkovácsok (balról jobbra): Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szilágyi Áron

3. helyért
Magyarország – Oroszország 45-43
Az összecsapás előtt csak annyi volt biztos, hogy hatalmas bravúr lenne a magyar éremszerzés a kazanyi világbajnokság egyéni versenyének arany- és bronzérmesét egyaránt soraiban tudó házigazdák formációja ellen, akiket a németek némi meglepetésre elmeszeltek (45-40) az elődöntőben. Adódott a kérdés: további vezeklésre készteti-e a csalódott oroszokat a vesztenivaló nélkül felálló magyar alakulat?
A csatát Gémesi Csanád és a regnáló világbajnok Nyikolaj Kovaljev kezdte: 5-2, ide! Szilágyi rápakolt egy 5-3-at (10-5). Decsi 5-6-ig jutott (15-11). Gémesit állva hagyta Resetnyikov, az orosz 9-4-re győzött, és már a hazaiaknál volt az előny (19-20). Decsi Tamásra hárult a feladat, hogy életben tartsa a magyar bronzálmot Kovaljev ellen. Megtette: 6-4-re nyert (25-24)! Szilágyi 3-6-ja, majd Decsi 3-5-je nem jött jól (31-35). Gémesi ikszre (5-5) hozta utolsó asszóját. Szilágyi 36-40-ről folytatta Kovaljev ellen. Az első két tust a magyar vívó vitte be. 42-40-es orosz vezetésnél a házigazdák üdvöskéje sárga lapot kapott. Szilágyi 43-nál utolérte, majd még kétszer megszúrta. Hatalmas bravúr! A magyar küldöttség első medáliáját megszerezve, bronzérmes lett a magyar férfi kardválogatott!
Gémesi Csanád a júniusi, strasbourgi Európa-bajnokságon egyéniben lett bronzérmes, most csapattagként állhatott fel a világbajnoki dobogó alsó fokára. Forrás: kzn2014.com


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online