Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Európa-bajnoki bronzérmes Gémesi Csanád

2014-06-10 19:07:24

Június 10-én, a férfikardozók egyéni versenyében a Gödöllői EAC pengeforgatója, a 27 éves Gémesi Csanád is pástra lépett a franciaországi Strasbourgban zajló vívó Európa-bajnokságon. Navarrete József tanítványa jó napot fogott ki, egészen a bronzéremig menetelt!

A tavalyi, zágrábi kontinensviadalom egyéniben a 12. helyen végzett, csapatban ezüstérmes kardozó az összesen 58 indulót felvonultató mezőnyben, a csoportküzdelmek során négy győzelmet aratott és csupán a brit Honeybone elleni csörtéjét veszítette el 5-3-ra.
Nyolcvan százalékos, plusz 10-es tusarányú teljesítményével Csanád a 10. legjobb lett, ezáltal erőnyerő volt a 64-es táblán, vagyis a legjobb 32 között tudhatta magát. Fájdalom, de itt mind a négy magyar induló – Gémesin kívül, Szilágyi Áron (10. lett), Szatmári András (16. lett) és Decsi Tamás (31. lett) – az alsó ágra került, vagyis a döntőig csak egyikük juthatott el.

Gémesi Csanádnak a nyolcaddöntőbe (legjobb 16 közé) jutásért a lengyel Adam Skrodzki ellen kellett vívnia. Egy ideig fej-fej mellett haladtak a riválisok: 6-6 után a gödöllői fiúnak sikerült két tussal ellépnie. Ezt követően előnye folyamatosan hízott, és 15-9-es sikerével zárult a csörte.
Következett a fehérorosz Aliaksandr Bujkevics, aki valamivel jobb mutatóval tudta le a csoportkört, mint Csanád. Az első két találatot a GEAC vívója vitte be, majd a fehérorosz srác 3-2-re fordított. Csanád 5-4-nél ragadta ismét magához a vezetést, amit már nem engedett át ellenfelének, és idegtépően szoros küzdelemben, 15-12-vel jutott a legjobb nyolc közé.

A biztos érmet jelentő elődöntőért Nicolas Rousset jelentette a leküzdendő akadályt. A francia fiú néhány perccel korábban a 2012-es londoni olimpia egyéni bajnokát, Szilágyi Áront búcsúztatta (15-10), így Csanád immár utolsó magyarként küzdött. Nem is akárhogy! Megfontolt vívással kétszer is elhúzott három tussal (5-2, majd 9-6), ám a gall fiú visszatalált az asszóba. Olyannyira, hogy 13-11-nél már nála volt az előny. Ekkor azonban a gödöllői pengeforgató megálljt parancsolt neki, és zsinórban szerzett négy találatával – vívó pályafutása eddigi legnagyobb egyéni sikerét elérve – a legjobb négy közé verekedte magát.

Az elődöntőben Gémesi Csanád képviselte az Oroszországon kívüli Európát, mivel rajta kívül csak a kontinensnyi országból voltak érdekeltek az érmek elosztásért folyó végcsatában. A GEAC vívójának a veretes trióból nem kisebb „hal”, mint a tavalyi budapesti világbajnokságon egyéniben és csapatban egyaránt aranyérmes, szibériai születésű Venyiamin Szergejevics Resetnyikov jutott. Bekezdett az orosz, pillanatok alatt 4-1-re vezetett. Csanád azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és 5-4-nél már nála volt az előny. Később 11-10-nél is. Ekkor Resetnyikov nagyon elkapta a ritmust, egymás után négyszer talált, amivel a maga javára fordította az elődöntőt (15-12). Sajnos…

A strasbourgi Európa-bajnokságon legközelebb június 14-én, szombaton, a férfikardozók csapatversenye során izgulhatunk az újdonsült Eb-bronzérmes Gémesi Csanádért.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online