Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kiélezett csatában bukták el pályaelőnyüket a gödöllői röplabdások

2014-03-07 20:35:56

Bajnoki elődöntő, 1. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – Linamar-Békéscsabai RSE 2-3
(-18, 17, -22, 19, -11)
Gödöllő: Mester, Széles, Lutter, Szakmáry, Hackl, Csengeri. Cserék: Lékó (liberó), Erdős, Merkószki, Antal.

Ebben az idényben a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztak egymással a felek. Az ütközetek gödöllői sikerrel zárultak: a viharsarokban 3-2, hazai pályán pedig 3-1 arányban nyert a TEVA-hatos. A bajnoki elődöntő rendszere azonban más, mint a kupáé, itt három győzelem kell a fináléba jutáshoz. A Gödöllő fennállása során már háromszor, 2007-ben, 2012-ben és 2013-ban tette ezt meg, a csabaiaknak viszont még nem volt részük ilyen sikerélményben.
Az esély és a pályaelőny városunk csapata mellett szólt. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, amit Kormos Mihály, a BRSE edzője nyilatkozott a párharc előtt: - Ne felejtsük el, a Gödöllőnek van mit veszíteni, nem nekünk. Mi már az idei szezonban is szép eredményt értünk el. Nagy teher alatt nem is igazán tudtak kiemelkedőt nyújtani a gödöllőiek. Bízom lányainkban, hogy meglepetést tudnak okozni – vélekedett a vendégek szakvezetője.

Frissebben, és ami cseppet sem mellékes, eredményesebben kezdte a találkozót a Békéscsaba, így a támadások befejezésével hadilábon álló gödöllőiek viszonylag hamar jókora hátrányba kerültek (6-13). A motiváltságban is riválisuk fölé nőtt viharsarkiaknál a rutinos Natalia Akimova sorra szolgálta ki a centereket, akiknek sült is a kezük. Kapaszkodhatott a Gödöllő, volt is egy-két ígéretes megoldás, de hátrányukat csak mérsékelni tudták a hazaiak (16-19), ledolgozni nem.

Szakmáry Gréta bombájával indult a második szett, majd jó ideig egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Egészen addig, amíg Csengeri Petra két nyitását le nem nyelték a vizitálók (7-5). Ekkor megnyugodtak a házigazdák, olyannyira, hogy már-már élvezhették is, amit csinálnak. Sorra termelték a pontokat (18-9) Horváth András tanítványai, és csupán idő kérdése volt, hogy mikor egalizálják a játszmaarányt.

Széles Petra támadószervái megalapozták, hogy a harmadik etap startja Gödöllő-barát legyen (5-2). Ezt követően nehezebb perceket élt át a TEVA-hatos, amelynek tagjai addig hibázgattak, mígnem a csabaiak átvették a vezetést (10-12). Tizennégynél egyenlő lett az állás. Utána ki-ki meccs következett, néhány érdekes, a gödöllőieket sújtó játékvezetői ítélettel. Nem állítható, hogy kizárólag ezek miatt, de a hazaiak elveztették a fonalat a hajrára, így újra a BRSE jutott vezetéshez.

A negyedik szett az utolsó mentsvárat jelentette a vendéglátók számára, hogy ne bukják el pályaelőnyüket. Az ennek érdekében tett kezdeti lépések nem igazán voltak hatékonyak. Ráadásul, a békéscsabaiak jócskán felpörögve játszottak (2-5). Városunk csapata nem tehetett mást, mint küzdött. Önmagával és ellenfelével is. Talán az előbbi volt nehezebb, de megoldották a gödöllői lányok, és jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás.

A záró játszma elején a vendégek kapták el jobban a fonalat (2-4), majd magára talált a gödöllői formáció (5-5). Térfelet 8-7-es vendégvezetésnél cseréltek a csapatok. S mindjárt az első pontnál kiborult a bili, miután Vári Péter játékvezető szabálytalannak ítélte Széles Petra pontot érő mozdulatát. A sípos ember nem lett népszerű a hazai szurkolók körében, de csak az ő nyakába nem varrható, hogy a Gödöllő elvesztette a drámai csatát a mezőnymunkában kimagaslóan teljesítő BRE ellen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Békéscsaba javára. A sorozat második mérkőzését március 9-én, vasárnap 17 órától rendezik meg Békéscsabán.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online