Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Könnyedén jutott tovább a TEVA-Gödöllői RC röplabda-csapata a Challenge-kupában

2013-11-27 19:21:11

CEV Challenge-kupa, 2. forduló (legjobb 32 jutásért), 2. mérkőzés:
TEVA-Gödöllői RC – TSV Hartberg
(osztrák) 3-0 (18, 15, 18)
Gödöllő: SZÉLES, LUTTER, SZAKMÁRY, Hackl, Csengeri, Antal. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Mester.

Hartbergi hőstette után viszonylag kényelmes pozícióból várhatta a párharc visszavágóját a gödöllői csapat, amely annak tudatában lépett pályára, hogy két nyert szettel már megváltja izraeli repülőjegyét.

Három ponttal nyitották az ütközetet a magassági fölényben lévő házigazdák. Ezt követően a riválisok – főként a rossz nyitásfogadások miatt – rátértek a három-négy pont itt, három-négy pont ott módozatra. Az adok-kapok 9-9-nél ért véget, amikor a gödöllőiek Szakmáry Gréta vezérletével 15-10-re elléptek, és a meggyőző különbséget hatékony sáncmunkájuknak is köszönhetően a szett végéig gond nélkül megőrizték (25-18).

Csengeri Petra remek nyitásaival alapozta meg, hogy a második játszmában se kelljen izgulniuk a szurkolóknak. A gödöllői ütőjátékos 2-3-as állásnál vette kézbe a labdát, és szerváiból egymás után hat pontot termelt a hazai alakulat (8-3). A folytatásban még erőteljesebbé vált Szalay Attila társulatának fölénye, és alig 50 percnyi játék után bekövetkezett az, amire minden gödöllői számított: a TEVA-hatos Széles Petra ász nyitásával továbbjutott a legjobb 32 közé!

A formalitásnak tekinthető harmadik felvonásra Antal Anett helyére Kriegel Zsófia szállt be a hazai örömjátékba. Kisvártatva Mester Orsolya is lehetőséget kapott, ő Szakmáryt váltotta. Szalay mesternek 16-13-nál fel kellett használnia egy időkérést, hogy felrázza csapatát, majd a gödöllői tréner 18-17-nél ismét magához szólította játékosait. Az utóbbi húzás már hatásos volt, így városunk csapata szettvesztés nélkül tudta le a találkozót.

A TEVA-Gödöllői RC együttese kettős győzelemmel, 6-1-es szettaránnyal jutott tovább. A legjobb 16 közé kerülésért az izraeli Haifa Volley formációja lesz a mieink ellenfele. A párviadal első találkozóját várhatóan december 11-én rendezik meg a Földközi-tenger partján, míg a visszavágót egy héttel később láthatják a gödöllői csapat rajongói.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online