Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Emlékesttel tisztelegnek Erőss Zsolt teljesítménye előtt

2013-07-11 20:19:33

Július 12-én, pénteken 18 órakor a mogyoródi Juhász Jácint Művelődési Házban (Fóti út 18.) kezdődik az az emlékest, amin a májusban tragikus körülmények között 45 éves korában elhunyt Erőss Zsolt hegymászó kiemelkedő teljesítménye előtt tisztelegnek – adta hírül az MTI. Az 1968-ban Csíkszeredában született sportember több mint egy évtizede költözött a Gödöllő szomszédságában található településre.

A rendezvényen részt vesz Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat vezetője, a Gödöllői Díszpolgára címet 2005-ben kiérdemlő Szendrő Szabolcs hegymászó, Erdei Zsolt bokszoló és Buzánszky Jenő labdarúgó, a Nemzet Sportolója, aki egy Erőss Zsolt kisfia számára dedikált labdával érkezik. Az emlékesten szintén jelen lesz Petrás Mária népdalénekes, keramikus és Döbrentei Kornél író, akik még Erőss Zsolt 2010-es balesetét követően kerültek kapcsolatba a hegymászóval egy jótékonysági műsor kapcsán.

Emlékezetes: Erőss Zsolt idén május 21-e körül tűnt el az India és Nepál határán lévő Kancsendzönga 8.586 méter magas csúcsának meghódítása után. Ő volt az első magyar, aki 2002-ben feljutott a világ legmagasabb pontjára, a 8.848 méteres Mount Everestre.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online