Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Beszorult a gödörbe, de kimentette magát a TEVA-hatos

2013-03-10 17:05:37

NB I., rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés:

TEVA-Gödöllői RC – Aluprof-TF Budapest 3-2 (-19, 15, 23, -20, 11)
Gödöllő: Lutter – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Kriegel É., Merkószki.

Egy héttel a történelmi sikerrel kecsegtetett, ám aránylag simán elbukott Magyar Kupa finálét követően, a bajnoki elődöntő párharcára kellett összpontosítania a TEVA-Gödöllői RC női együttesének. Az egykori gödöllői tréner, Hollósy László által irányított fővárosiak a kupa-elődöntőben már jelezték, dőreség lenne leírni őket. A feltűnően gyér érdeklődés mellett lezajlott találkozó választ adott arra a kérdésre is: mennyire sikerült felrázni a gödöllői lányokat a kupadöntő utáni sokkból?

Nincs mit szépíteni a dolgon, az első szettben fokozatosan került alárendelt szerepbe a hazai különítmény, amely az első technikai időt 6-8-as hátrányban kényszerült eltölteni. A feladóposzton ezúttal Lutter Liza által irányított gödöllői lányoknak főként a TF-esek remek mezőnyvédekezésével gyűlt meg a bajuk, meg azzal, hogy temérdek ütést és nyitást küldtek a hálóba vagy a pályán kívülre. Egyedül Szakmáry Gréta termelgette elvárhatóan a házigazdák pontjait, ám magányos farkasként ő sem volt képes tartani a pontosan és szívósan küzdő, több esetben ravasz ejtésekkel, valamint kitűnő sáncmunkával operáló vendégeket (11-16, majd 13-20), akik viszonylag könnyen, de teljesen megérdemelten jutottak részelőnyhöz.

Öt-ötig váltott pontszerzéssel indult a második felvonás. Ekkor meccstörténeti pillanatok következtek, mert először fordult elő, hogy a gödöllőiek két ponttal elhúztak. S ami ennél is fontosabb volt számukra: a folytatásban – esetenként megrendítő erejű bombákkal – vigyáztak nyögvenyelősen kicsikart vezetésükre, amit a játszma végére megnyugtató különbségűre duzzasztottak (16-11, 18-12, 22-13).

A feladóátló poszton jeleskedő Csengeri Petra vezérletével gödöllői villámrajt vezette fel a harmadik etapot (4-0). Hollósy László időkérése azonban megtörte a hazaiak lendületét (4-4). De csak átmenetileg, mert Ludvig Zsolt csapatának tagjai ismét elkapták a fonalat, és ütőerejüket kamatoztatva, elléptek 9-4-re, illetve 14-10-re. Majd egyszer csak megtorpantak (17-17). Tizenkilenc egálnál Ludvig mester bevetette Kriegel Évát és Merkószki Tündét, akik csupán egy forgásnyi időt töltöttek a játéktéren. Huszonhárom egyenlőnél új derbi vette kezdetét. A vendéglátók óriási szerencséjére a TF-es Kolada Judit elszerválta magát és egy kitűnő Széles Petra blokk után meglett az újabb, immár fordítást eredményező gödöllői szettgyőzelem.

Több mint két játszma pihenőt követően, a negyedik felvonásban – Szakmáry mellett – újfent a Kriegel Zsófiát váltó Molnár-Németh Zsuzsannára bízta a négyesütőkre szabott teendőket Ludvig Zsolt. Miközben az ellenfél a szett elején néhány egységgel vezetett, az átmeneti rekreációról visszatért játékos három fontos pontot gyűjtött csapatának, ami jótékony célt szolgált, hiszen a budapestiek nem jutottak behozhatatlan előnyhöz. A fej-fej melletti küzdelem viszont csak 17-17-ig volt kiélezett. Ekkor az erőnlétileg frissebbnek látszó TF – Oláh Vivien vezérletével – zsinórban öt pontot íratott a neve mellé, és döntő játszmára mentette az összecsapást.

Nyolc-eggyel kezdeni egy sorsdöntő szettet, minden álmoskönyv szerint jó előjel. Úgy meg pláne az, hogy a vendégek trénere pillanatok alatt elsüti időkérési lehetőségeit. Más kérdés, hogy Hollósy és együttese a játékmegszakításokkal semmire nem jutott. A Gödöllő azonban igen, mert lélektanilag is fontos találkozót mentett győzelemre egy rendkívül elszánt, megalkuvást nem ismerő kihívó ellen.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Gödöllő javára. A rivalizálás második találkozóját március 12-én, kedden 18 órától játsszák le a fővárosban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online