Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ha nehezen is, de hatott a TEVA-recept: kupadöntős a Gödöllő

2013-03-02 18:40:10

Magyar Kupa elődöntő:

TEVA-Gödöllői RC – Aluprof-TF Budapest 3-2 (21, 15, -21, -19, 10)

Gödöllő: Kriegel É. – Molnár-Németh Zs. – Hackl – Csengeri – Szakmáry – Széles. Cserék: Lékó (liberó), Merkószki, Kriegel Zs., Lutter L. Edző: Ludvig Zsolt
Aluprof-TF: Antal – Tóthné – Erdős – Oláh – Fritz – Lakatos. Cserék: Kötél D. (liberó), Kolada, Lutter E.,  Hornok. Edző: Hollósy László.

Azt szokták mondani, a kupamérkőzések egyik pikantériája, hogy az esélytelenebb csapatoknak is teremhet babér, hiszen, ha egy meccsen dől el a továbbjutás, bármi megtörténhet. A női röplabda Magyar Kupa 2012/2013-as kiírásának első elődöntőjén, a papírforma alapján a hazai környezetben játszó TEVA-hatosnak állt a zászló.

Arra azonban számítani lehetett, hogy a 2009 tavaszáig a gödöllői egység szakmai munkáját irányító Hollósy László erre a szituációra is kifundál valamit. A nemrégiben a női válogatott szövetségi kapitányává kinevezett tréner ugyanis nem arról ismert, hogy ne tüzelné fel csapatának tagjait, és a taktika kidolgozásánál ne venné számba a rivális sebezhető pontjait. Más kérdés, persze, hogy kollégája, Ludvig Zsolt sem tétlenkedett a felkészülés során, valamint azt is sejteni lehetett, hogy ha a gödöllői lányok érvényesítik ütőerejüket, nem érheti meglepetés őket.

A fővárosiak kezdték jobban a találkozót, ezáltal az első három pontot ők jegyezték. A hazaiak 7-7-nél érték utol ellenfelüket, majd Hackl Szilvia remek nyitásaival, valamint védhetetlen ütésekkel elléptek tőlük (14-10, 16-11). Túlzott megnyugvásra azonban nem volt lehetősége a gödöllői alakulatnak, mert a Hollósy-csapat egy-egy villanással jelezte, nem adja fel (23-20). Ludvig Zsolt időkéréssel előzte meg a bajt. Húzása bejött, játékosai különösebb gond nélkül szerezték meg a nyitó etap lezáráshoz szükséges pontokat.

Lényegesen dinamikusabb játékkal vágott neki a második szettnek a TEVA-hatos, amely Széles Petra révén centerposztról, míg elsősorban Csengeri Petra jóvoltából szélről is hatékonyan termelte pontjait (8-4). A gödöllőiek sebességét egyre nehezebben tudták követni a lelkes, ám ilyen téthez nem szokott TF-esek, így nem volt meglepő, hogy folyamatosan duzzadt a házigazdák előnye, ami a játszma végére 10 pontos különbségnél állapodott meg.


Ludvig mester a harmadik felvonásban a maga részéről nem bízott semmit a véletlenre: alapcsapatát küldte harcba, azt remélve, hogy minél hamarabb lezárul az ütközet. Az elszánt fővárosiak azonban nem akartak belenyugodni a vereségbe, mi több, rátaláltak a minden korábbinál többet hibázó, az ejtéseket és a nyitásokat sorra benyelő Gödöllő sebezhető pontjaira. Ennek az lett a következménye, hogy a kiváló mezőnymunkával előrukkolt Aluprof-TF 17-10-re, 20-13-ra, majd 24-17-re is elhúzott, és négy elbukott labdamenet után szépített.

A játszmaveszés és egy-két érdekes játékvezetői döntés kissé feszültté tette a gödöllői formáció tagjait, akik a negyedik felvonás elején többször is hátrányba kényszerültek. 9-9-nél egál lett az állás, kisvártatva viszont 10-13, majd 12-17. A döntő szett elkerülése érdekében eljött az ideje a hazaiak kapaszkodásának. Csakhogy ez nem ment könnyen, mivel vagy a kapkodás lett úrrá a vendéglátókon, vagy a TF-esek produkáltak extramegoldásokat. 16-22-nél már vészhelyzetben kért idő Ludvig Zsolt, de ez sem segített csapatán.

Az esélyesség mellett, az esetleges bukás következményének terhét is cipelnie kellett a befejező szettben a gödöllői együttesnek, amely 0-2-vel indított, és először 5-4-nél vezetett. Idegpárbaj vette kezdetét. Jobbára gödöllői előnnyel. 8-5-ös hazai vezetésnél Hollósy reklamált, amiért ő sárga lapot, társulata pedig büntetőpontot kapott. Ez már túl sok volt a minden elismerést megérdemlő fővárosiaknak, akit az előzetes várakozást felülmúlva, alaposan megnehezítették a TEVA-GRC döntőbe jutását.
A találkozó visszanézhető itt!

A TEVA-Gödöllői RC csapata fennállása során – 2011 (Debrecen) után, amikor Deme Gábor volt a formáció edzője – másodszor jutott be a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a Vasas lesz az ellenfele. Az akkori csapatból nyolcan (Háfra Dominika, Kriegel Éva, Kriegel Zsófia, Lékó Lilla, Merkószki Tünde, Molnár-Németh Zsuzsanna, Szakmáry Gréta és Széles Petra) most is érdekeltek a végjátékban, amit március 3-án, vasárnap 16 órától rendeznek meg a gödöllői egyetemi sportcsarnokban. A mérkőzést a DigiSport TV 2-es csatornája élőben közvetíti.

A másik elődöntőben: Vasas-Óbuda – Budapest Bank-Békéscsabai RSE 3-0 (24, 20, 21)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online