Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Többmilliós kárt hárított el a sportcentrum gondnoki párja

2013-02-08 18:17:14

Pusztán a szerencsének és a gondnok éberségének köszönhető, hogy nem keletkezett akár többmillió forintos kár a Táncsics Mihály úti sportcentrumban, amikor a heves széllökések következtében megrogyott a műfüves pályát fedő sátor.

Január 31-ére virradóra a viharos szél műszaki galibát okozott a Táncsics Mihály úti sportcentrum műfüves pályája feletti sátor hőlégbefúvó-rendszerében. Az egyik turbinaszerű szerkezet leállt, ezáltal süllyedni kezdett a sátor. Az éjszakát a pályán töltő gondok előbb furcsa zajra lett figyelmes, majd miután kilépett hálókonténere ajtaján, látta, hogy az erős szél hatására a sátorbuborék mintegy háromnegyedére zsugorodott, és a heves légáramlattól hullámzó tető alatt a világítótestek egymáshoz csapódva himbálóznak.

Nagy hirtelenjében nem volt mit tenni, mint megpróbálni elhárítani a műszaki problémát, hogy a sátor ne dőljön össze, az alatta lévő kapuk ne vágják szét a ponyvát és a világítótestek se törjenek darabokra. A művelet – szerencsére – sikerült, ezáltal többmillió forintos kár elhárítása köszönhető az éber gondnoki párnak, amelynek egyébként nem kötelessége a sportcentrumban tölteni az éjszakát.


Bara László, az üzemeltető VÜSZI Kft. részlegvezetője hírportálunk érdeklődésére megerősítette, köszönet illeti munkatársait, akik azonnal és szakszerűen cselekedtek. A társaság felvette a kapcsolatot a biztosítóval, jelenleg a kárigény pontosítása zajlik. Az előzetes számítások szerint az anyagi veszteség mértéke 4-500 ezer forintra tehető.

Az eset nem példátlan a Táncsics Mihály úti sportcentrum sátorfedésének történetében, hiszen a 2009 óta tartó üzemelés első telén – az akkori működtető elmondása szerint – ugyancsak a szélsőséges időjárási viszonyok (hóesés) miatt a pályára zuhant a hatalmas tömegű fehér ponyvarendszer.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online