Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Negyedszer hosszabbították meg a gödöllői vívócsarnokra adott közpénz-kölcsön visszafizetési határidejét

2023-06-21 14:59:28

Lassan öt éve, 2018 októberében a gödöllői képviselőtestület többségi döntése alapján a gödöllői vívósportot menedzselő gazdasági társaság területet (Isaszegi út 6-8.), illetve 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az önkormányzattól a tavaly októberben átadott vívócsarnok megvalósítására.

Ezt követően, 2020 februárjában olyan határozat született, hogy a városvezetés 50 millió forintos közpénz-kölcsönt biztosít a polgármester unokaöccse, Gémesi Csanád által vezetett Ötvös Károly Sport Nonprofit Kft-nek. A kamatmentes hitel visszafizetési határideje 2020. december 31-e volt. A határnapot a felek ezt követően háromszor is módosították, legutóbb tavaly decemberben, amikor a gödöllői képviselőtestület tagjai 2023. június 30-át jelölték meg visszafizetési határidőnek. Amint az a támogatott gazdasági társaság vezetőjének május 30-i leveléből kiderült, a kölcsön megtérítésére nincs esély a szóban forgó határnapig.

Június 15-én újra napirendre került a Batizi-Benkő Vívócsarnok építésével kapcsolatos elszámolási kérdés, és olyan előterjesztés született, aminek határozati javaslatában a visszafizetési határidő egy évvel meghosszabbodik, vagyis: 2024. június 30-ára módosul.
Ennek oka a következő: „a beruházás teljes körű pénzügyi lezárása a műszaki átadás ellenére továbbra sem tudott megtörténni. A Magyar Vívó Szövetség a beruházás pénzügyi lezáráshoz elnökségi határozatot fogadott el, amiben szerepel a gödöllői vívócsarnok projekt kapcsán benyújtott 40-60 millió forint közötti támogatási összegre vonatkozó előterjesztés, azonban az elnökségi határozat szerint javasolt összeg folyósítása vonatkozásában továbbra sem kapott a társaság pozitív visszajelzést, így a beruházás végszámlájának előfinanszírozásához felhasznált támogatási összeg visszatérítési kötelezettségének nem tud eleget tenni.”


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online