Vissza normál nézetbe Nyomtatás

HÉV-sínek melletti épületbe költöznek a gödöllői bölcsődei csoportok

2022-04-26 10:12:40

Április 21-én tartotta meg aktuális, az előzetesen jóváhagyott munkaterv szerinti havi ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – mások mellett – az alábbi kérdésekben is állást foglaltak:

• Augusztustól a Szabadság út 17. szám alatti épületbe költözik a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde telephelyeként működő, egyetemi városrészen található Mézeskalács Ház, valamint a Kossuth Lajos utcai Mesevilág Bölcsőde. A Premontrei utcai intézmény az ott hamarosan induló, jelentős mértékű állami támogatás élvező bölcsődefejlesztés miatt változtat helyszínt, míg a „mesevilágosok” az épület eladása miatt kényszerülnek a HÉV-sínek mellett fellelhető, egykoron a Szent János utcai óvoda részeként működött ingatlanba. Az épület részleges felújítása és átalakítása után összesen négy csoportszoba fogadja majd a kicsiket, a férőhelyek száma 52 fő lesz.

• Eladja a GAK Oktatási és Üzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft-ben lévő 2,4 százalékos üzletrészét a gödöllői önkormányzat. Az erre vonatkozó vételi ajánlat dr. Gyuricza Csabától, a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorától érkezett, mondván: a gazdasági társaság alapításakor kitűzött célok és feladatok mára megszűntek, a cég felhagyott valamennyi mezőgazdasági és a mezőgazdaságot érintő kutatási-fejlesztési tevékenységgel, és napjainkban a mezőgazdaságtól teljesen eltérő üzleti tevékenységet folytat. Az üzletrész vételárát 520 ezer forintban határozták meg a felek.

• Pályázati úton négy önkormányzati tulajdonú lakás bérbeadásáról döntöttek a várost irányító grémium tagjai. A Deák Ferenc tér 1. szám alatti épületben található lakásba (44 négyzetméter, havi bérleti díj 70.400 forint) Forgácsné Balogh Andrea, a Deák Ferenc tér 3. szám alatti lakásba (45 négyzetméter, havi bérleti díj 72.000 forint) Földi Balázs, a Kazinczy körút 9. szám alatt található lakásba (60 négyzetméter, havi bérleti díj 84.000 forint) Krizsán Andrea, míg a Munkácsy Mihály utca 3/b. szám alatt található lakásba (50 négyzetméter, havi bérleti díj 70.000 forint) Pósa László költözhet be. A köztulajdonban lévő hajlékokra összesen 23 pályázat érzett.

• Szilágyi Katalin nyugdíjas rendőrtiszt személyében új felügyelőbizottsági tagja lett a Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítványnak. A hölgy a tisztségéről lemondott Wirnhardt Ádámot váltja a közalapítvány gazdálkodását és törvényes működését ellenőrző szervezeti egységben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online