Vissza normál nézetbe Nyomtatás

135 millió forintért adja el a gödöllői városvezetés a bölcsőde-ingatlant

2022-03-31 11:06:59

Március 17-én tartotta meg aktuális, az előzetesen jóváhagyott munkaterv szerinti havi ülését a gödöllői önkormányzat. A városatyák – mások mellett – az alábbi kérdésekben is döntöttek:

• A városatyák elfogadták a település Kerékpárforgalmi Hálózati Tervét (KHT), aminek legfőbb alapelve a kerékpáros közlekedés lehetőségének megteremtése, bővítése, annak érdekében, hogy csökkenteni lehessen a település túlzsúfolt gépjármű-forgalmát. Az elemzések alapján Gödöllőn megvan az igény a kerékpározásra, ám ennek kielégítéséhez megfelelő feltételek kialakítása szükséges.

• Eldőlt, hogy az önkormányzat – ÁFA-mentesen – 135 millió forintért érékesíti a Kossuth Lajos utca 5-7. szám alatt található, bölcsődeként használt 1.445 négyzetméteres területű ingalant a Gödöllői Református Egyházközség részére. Az oktatási célra megvásárolt ingatlant az idén, június végén kezdődő Gödöllői Református Líceum Gimnázium bővítési munkálataihoz organizációs útvonalként kívánják használni. A református egyház a gimnázium építőipari kivitelezési munkák befejezése után az oktatási, hitéleti tevékenység szolgálatába állítja majd az ingatlant.

• Módosult a gödöllői önkormányzat közterületek elnevezéséről, azok jelöléséről és a házszámozás rendjéről szóló 2015-ben megalkotott rendelete. A változás lényege, hogy a jövőben a jegyző hatáskörébe kerül a házszám megállapítása.

• A gödöllői óvodarendszer tavalyi átszervezésével, központosításával változtak az óvodai felvételi körzetek. Az aktualizálástól az illetékesek az életszerűséghez is igazodó rugalmasságot is remélik. Eddig a tavaly tagintézménnyé lett óvodákba adhatták be jelentkezésüket az érintett gyerkőcök szülei, mostantól viszont a központi óvodába kell eljuttatni a jelentkezéseket. A tagintézmények vezetőinek bevonásával itt döntik majd el, hogy – a családi körülményeket is szem előtt tartva – melyik óvoda lesz a legmegfelelőbb a gyermek számára. Az óvodai felvételi beiratkozás benyújtásának időpontját április 25-e és 29-e (hétfőtől péntekig) közötti időszakban határozták meg Gödöllőn.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online