Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Közel félmilliárddal támogatja a kormányzat a gödöllői bölcsődei férőhelyfejlesztést

2021-09-06 17:37:26

Kormányzati és uniós támogatással bölcsődei férőhelyek bővítésére nyílik lehetőség Gödöllőn, az egyetemi városrészen, a Premontrei utca 6-8. szám alatt található ingatlanon. A februárban benyújtott önkormányzati pályázat készítői 990,2 millió forintra becsülték a beruházás összköltségét.

A Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága által sikeresnek ítélt gödöllői kandidálás azt eredményezi, hogy ennek az összegnek a felét nem a városnak kell állnia, hanem vissza nem térítendő támogatásként kapja meg. A 495,1 millió forintos önkormányzati önrész fedezetét a pályázaton történő részvételről szóló döntés idején a helyi költségvetés iparűzési adóbevételének terhére tervezték biztosítani, méghozzá: három részletben. Ebben az évben 25,4 millió forintot, 2022-re és 2023-ra pedig a fennmaradó 469,7 millió forintot szándékoztak elkülöníteni erre a célra a helyi közkasszában. Látva azonban az építőiparban is szembetűnő áremelkedéseket, könnyen lehet, hogy a projekt büdzséjét, azon belül is a város anyagi helytállását újra kell majd gondolni.

Az elszámolás (záró kifizetés) végső határidejét tekintve 2023. június 30-ig megvalósítani szükséges beruházás során – a több szempontból is elavult, leromlott állagú épület elbontása után – új intézmény létesülhet, amiben a jelenlegi 3 csoportszoba és 42 férőhellyel szemben, 6 csoportszobában 84 gyermek gondozása valósulhat meg minden igényt kielégítő körülmények között.

Ezzel az eredményes pályázati pénzszerzéssel tovább bővül a Gödöllőn található köznevelési intézmények fejlesztésére az elmúlt bő félévben juttatott, mindent egybevetve csaknem 8 milliárd forintos központi forrás. Tavaly év végén a Református Líceum és a Premontrei Apátság, majd idén július elején a Török Ignác Gimnázium megújulásának dotációját hagyták jóvá a kormány tagjai.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online